Ernst Jansz

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Ernst Jansz

Biografie

Ernst Jansz maakte in de jaren 60 deel uit van CCC Inc., huisband van o.a. Paradiso en in 1968 al op Jazz Bilzen. Daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte Doe Maar, waarmee hij zijn droom om het Nederlandse publiek massaal in eigen taal te horen zingen, waarmaakte.

Hysterische en Beatle-achtige taferelen zorgden ervoor dat de band zichzelf op het hoogtepunt van haar roem in het voorjaar van 1984 ophief. Ernst Jansz trok zich terug op het platteland en schreef twee boeken over zijn Indische achtergrond. In de negentiger jaren trok hij als producer en bandleider van Bram Vermeulen door Vlaanderen. Onder zijn productie verschenen vier CD’s: Vriend en Vijand, Achter mijn ogen, Tijd en Polonaise. Ook met Boudewijn de Groot was de samenwerking intens en langdurig.

Vanaf 2000 verschenen van Ernst Jansz verschillende solo cd’s met intieme Nederlandstalige liedjes: De overkant, Molenbeekstraat, Dromen van Johanna (12 vertalingen van Bob Dylan, waarvoor hij een Edison nominatie ontving), De Neerkant en, onlangs nog, Chopin en andere stukken en Live in tijden van corona. Met dit solorepertoire tourt hij al diverse jaren door Nederland. Zijn band bestaat uit Guus Paat (gitaren), Aili Deiwiks (viool) en Richard wallenburg (bas). Nu is Vlaanderen aan de beurt!

Copyright: Wop van Eis

Media

Deze act boeken?

© 2023 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be