A Murder In Mississippi

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

A Murder In Mississippi

Biografie

Hun 3e album 'Reverie' verschijnt najaar 2024 ! Eerste single 'Black Train' is net uit !

A Murder in Mississippi, een 6-koppige band uit Gent, brengt rootsmuziek, een mengeling van americana, country, folk, blues en zelfs Irish traditionals. De bandleden delen hun passie voor muziek en brengen hun unieke achtergronden samen tot een breed gamma aan klanken, en creëren zo een eigen stijl. Ze brengen een repertoire aan zelfgeschreven rootsnummers, met een eigen hedendaagse twist. Van zachte harmonieën tot opzwepende melodieën; ze nemen je mee naar de weidse vlakten van Noord-Amerika.

Deze band doet haar naam eer aan. De Mississippi-rivier wordt wel eens de ruggengraat van de Verenigde Staten genoemd. De rivier doorkruist 10 staten, elk met een unieke culturele en migratieachtergrond. Terwijl de vele Slavische en Ierse migranten die zich vestigden in de noordelijkere staten er folk en polka introduceerden, werden de steden meer zuidelijk langs de Mississippi – zoals bijvoorbeeld Memphis en New Orleans - een belangrijke bron van genres als blues, country, jazz en rock & roll. De Mississippi is dus een natuurlijke verbinding tussen roots en americana-genres, genres die A Murder in Mississippi feilloos doet samenvloeien. En niet te vergeten, de Mississippi-rivier kent ook een duister, venijnig kantje. In de zuidelijke staten zijn er heel wat onopgeloste moorden. De vele alligators die in de Bayou en de Mississippi-delta leven, zorgen er immers voor dat bewijsmateriaal gemakkelijk verdwijnt. De alligator is een terugkerend icoon – bijna een mascotte – voor A Murder in Mississippi.

AWARD
3de laureaat Karen Vernimmen-prijs 2018:

“Jullie hebben een gevarieerd repertoire met invloeden uit diverse muziekstijlen en streken. Het resultaat is toegankelijk en meeslepend. Van zodra jullie beginnen te spelen, worden mensen vrolijk. Iedere toehoorder krijgt een portie ‘instant feelgood’ over zich. Met jullie unieke samenstelling slagen jullie erin voor elke emotie een passende harmonie te creëren. Dit samenspel is enkel mogelijk als men ook als groep stevig samenhangt. Bij jullie is het duidelijk dat het klikt, zowel op muzikaal als op menselijk vlak."

REVIEW
Luminous Dash

"Luisterend naar Please (Don’t) Come To Kentucky wanen we ons meteen in Nashville. Opzwepende instrumentale stukken, leuke ritmes en mooie afwisseling van stemmen maken dat dit nummer het waard is country genoemd te worden. Het is duidelijk dat deze groep liefde heeft voor muziek en dat ze heel goed samen passen als muzikanten."

Gezelschap

Leander Vandereecken - Guitar, Lead vocals
Mirthe Vandereecken - Percussion, Vocals
Lore Heyerick - Banjo, Vocals
Dieter Vanhede - Keys
Alexandra Van Wesemael - Violin
Stijn Bontinck - Double bass

Ze speelden ondertussen al op volgende festivals : La Roche Bluegrass (FR), Roots and Roses (BE), Gentse Feesten - Sint-Jacobs (BE), Hamawe Roots festival (BE), Simmerdeis festival (NL), Sint Rosa festival (NL), Rijvers Festival (BE), Camping Louisa (BE) en in theaters in binnen- en buitenland.

 

 

Media

Agenda

Luisterplein Gentse Feesten Gent
Privé De Lysterscheure Leke-Diksmuide
GC De Kam Wezembeek-Oppem
Magdalenazaal Brugge
Botanique Brussel
Alte Schlosserei Wuppertal (Germany)
Farm&Village Festival Drouges (FR)
GC Kadans Wuustwezel

Deze act boeken?

© 2024 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be