Christophe Vekeman & Geert Bouckaert - JOHNNY CASH - THE RESURRECTION

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Christophe Vekeman & Geert Bouckaert - JOHNNY CASH - THE RESURRECTION

Biografie

"Best of the American Recordings"

Op 12 september 2023 is het 20 jaar geleden dat Johnny Cash overleed. Ter nagedachtenis van misschien wel de grootste countryzanger ooit maakte Geert Bouckaert, die al jaren toert met zijn Johnny Cash tribute band, een eigenzinnige selectie uit de zes platen die Cash opnam tijdens de laatste tien jaar van zijn leven. Bouckaerts eigen Best of American Recordings.

Bouckaert brengt de liedjes solo, enkel gewapend met zijn stem- die dicht bij die van Cash aanleunt -, zijn gitaar, zijn mondharmonica en een stompbox.

Schrijver en countrykenner Christophe Vekeman brengt tussendoor een aantal literaire teksten die het leven en werk van Cash in een bredere context plaatsen en dieper ingaan op de voortdurende worsteling van de zanger met zijn geloof: ‘Cash bad tot God, maar hij vocht met de Duivel, hij wilde het goede doen en deed het kwade, hij streefde naar het licht en leefde in de donkerte, hij zette koers naar de hemel en reed met een razende rotvaart rechtstreeks richting hel…

De eerste American Recordings-plaat kwam uit op 26 april 1994. In april 2024 exact 30 jaar geleden, wat in 23/24 dus zorgt voor een dubbele Cashverjaardag.

PERSCITATEN

‘Wat een durf. Wat een baldadigheid. Wat een virtuositeit! (…) Hier is mijn enthousiasme en allergrootste bewondering voor je, Christophe.’ – Jeroen Brouwers in ‘De Standaard’.

‘Vekeman is een schrijver die gráág schrijft, en kweekt zo lezers die gráág lezen.’ – Humo

‘Hij heeft hem nog niet, de grote literaire prijs die hij al jaren verdient. Een cowboyhoed en bijpassende laarzen, dat wel. En een hoogst originele, dwingende pen.’ - Knack

'Geert Bouckaert wil zijn passie voor Johnny Cash delen met het publiek en doet dat met veel verve.' (Marcel, Rootsville)

'De eigentijdse versies van de songs van Johnny Cash slaan aan, opvallend genoeg ook bij een jong publiek.' (Rudy Tollenaere, Het Nieuwsblad)

'De diepe, warme stem van Geert Bouckaert ligt wel heel dicht bij die van Johnny Cash.' (Cultuur in Beeld.)

Copyright Karim Hamid

Media

Agenda

Bibliotheek Turnhout
Minderbroederskerk Maaseik

Deze act boeken?

© 2023 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be