The Man In Black - THE BELGIAN JOHNNY CASH TRIBUTE

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

The Man In Black - THE BELGIAN JOHNNY CASH TRIBUTE

Biografie

The Man in Black brengt een overzicht van de carrière van de grootste countryzanger ooit in iets meer dan 25 liedjes, inclusief een zevental duetten Johnny Cash/June Carter. De band brengt de nummers van Cash op zo'n manier dat ze vandaag nog altijd relevant zijn. Trouw aan de roots van de country, maar met de energie en kracht van rock 'n roll. Johnny Cash voor de 21ste eeuw.

The Man in Black Group is de meest opmerkelijke Johnny Cash tribute band van Vlaanderen. De diepe, doorleefde stem van zanger/gitarist Geert Bouckaert ligt heel dicht bij die van Cash, maar toch brengt hij geen slappe imitatie van de grote country-artiest, maar geeft hij elke song een eigen touch. Vaak klinkt hij rauwer dan de meester, harder. Veel meer 2022 dan 1955.

Ook zangeres Yanina Van Steenbrugghe vult de partijen van June Carter op haar geheel eigen manier in. Krachtiger, soulvoller, warmer. Gitarist Lajos Tauber zorgt met zijn Telecaster voor het typische countrygeluid, maar verrijkt het Cash-repertoire ook met meer rockgerichte en bluesy sounds, vaak gedragen door de mondharmonica van Geert Bouckaert. Contrabassist Karel Algoed en drummer Tom Voet voegen aan het Cash-repertoire de vibe van rockabilly toe.

PERSCITATEN

Geert Bouckaert wil zijn passie voor Johnny Cash delen met het publiek en doet dat met veel verve. (Marcel, Rootsville

De eigentijdse versies van de songs van Johnny Cash slaan aan, opvallend genoeg ook bij een jong publiek. (Rudy Tollenaere, Het Nieuwsblad)

De diepe, warme stem van Geert Bouckaert ligt wel heel dicht bij die van Johnny Cash. (Marc De Clercq- Cultuurnieuws)

Hou de agenda van The Man in Black in de gaten: hun optredens zijn niet te versmaden. (Jan Vens, Het Nieuwsblad)

Het publiek bleef maar om bisnummers vragen. (Rudy Tollenaere, Het Nieuwsblad)

Zeer aangenaam optreden, veel ambiance en veel inzet van de band. (Marcel, Rootsville)

 

Copyright: Karim Hamid // Marc De Clercq

Media

Deze act boeken?

© 2024 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be