Def Americans - JOHNNY CASH TRIBUTE SHOW

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Def Americans - JOHNNY CASH TRIBUTE SHOW

Biografie

Johnny Cash wordt aanzien als één van de belangrijkste Amerikaanse singer-songwriters van de 20e eeuw. Vaak geassocieerd met country-muziek, was het repertoire van Cash veel gevarieerder met invloeden uit de rock-’n-roll, rockabilly, blues, folk en gospel.

Het publiek wordt meegevoerd doorheen het rijke repertoire van 'The Man In Black' en songs zoals ‘I Walk the Line’, ‘Folsom Prison Blues’, ‘Ring of Fire’, ‘A Boy Named Sue’, ‘Jackson’, … ontbreken niet op de setlist. Moeiteloos schakelt Def Americans tussen Cash’ rockabillykrakers op het Sun-label, de rebellie van de Folsom Prison- en San Quentin-live-albums en de broze, kale sfeer op de American Recordings.

Het moment dat Johnny’s muze en grote liefde June Carter Cash zich bij hem op het podium voegde was altijd heel bijzonder. En zo is het ook bij een Def Americans show: Met Kim ‘Carter’ Wolterink in de rol van June beleven de concerten van Def Americans hun hoogtepunt met de beste June & Johnny songs.

Kerstshow

Johnny Cash nam platen op in zwaarbewaakte gevangenissen en had een eigen tv show op de Amerikaanse televisie. In de jaren ‘80 leek het er even op dat de muzikale outlaw in de vergetelheid zou raken, maar hij maakte een verpletterende comeback met zijn legendarische American Recordings Op zijn platen en tijdens zijn optredens was er altijd plek voor spirituals, gospels en American Songbook materiaal. Ook was Cash niet vies van een heerlijk kleffe Amerikaanse kerstsfeer. Al met al een uitgelezen kans voor Def Americans Johnny Cash Tribute om speciaal voor deze show in de donkere dagen voor Kerst een set songs samen te stellen. Naast de welbekende hits kun je dus ook de robuustere en meer ingetogen sfeer inademen van van de American Recordings en het glazuur van je tanden laten spatten met een kleine selectie kerstliedjes van The Man In Black.

Copyright

Gijs Spierings

Media

Deze act boeken?

© 2022 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be