BROOD - Herman Brood Tribute

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

BROOD - Herman Brood Tribute

Biografie

Het is in 2021 exact 20 jaar geleden dat het Nederlandse icoon Herman Brood zelfmoord pleegde. Met Saturday Night scoorde de Nederlandse zanger, kunstschilder, acteur en auteur in 1978 zijn grootste hit. Naar aanleiding van deze porseleinen verjaardag brengen de heren van ‘BROOD’ een ode aan de flamboyante Nederlandse kunstenaar. Met Boris Van der Lek heeft de begeleidingsband een originele Herman Brood-muzikant aan boord.

Door een mooi toeval ontmoette Ernst Löw in november 2019 de leden van een project-band ‘Young Savage’. Jess Jacob (gitaar), Sem Thewissen (bas), David Van den Bosch (drum) en Ernst Löw (zang) werden samengebracht in ‘Just for the record’ in Hasselt om enkele nummers te brengen tijdens een kunstexpositie rond Herman Brood. Het optreden – nota bene onvoorbereid, Ernst had namelijk nog nooit met de band gerepeteerd – sloeg in als een bom. Stijn Meuris was aanwezig en kwam de band feliciteren met de prachtige uitvoering. Het is Meuris die het idee opwierp om met deze formatie een reeks optredens te doen naar aanleiding van de sterfverjaardag van Herman Brood.

Als er één mens op heel de wereld in staat is om de geest van Herman Brood in leven te houden, is het wel Ernst Löw (Amsterdam, 1964). In 2010 bracht uitgeverij Hautekiet een Roman uit van deze Nederlandse acteur, auteur en zanger. Het boek “En wie ben jij?” gaat over een zanger die Herman Brood wil zijn. Dit was ook de kinderdroom van Ernst. Hoewel hij fysiek natuurlijk nooit echt Herman Brood kon worden slaagde hij er toch met glans in om deze kinderdroom in vervulling te laten gaan. In 1995 nam de Nederlander namelijk een cd op met de originele bezetting van The Wild Romance. Ook had hij enkele Herman Brood cover-bands: “The Wild Romance” en “Hermanus B”.

BROOD brengt voor u het verhaal van Herman Brood en dit aan de hand van enkele muzikale juweeltjes die de Nederlander in zijn leven schreef.

Media

Deze act boeken?

© 2022 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be