Theater Hutsepot: aanbod volwassenen

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Theater Hutsepot: aanbod volwassenen

Biografie

Meesterverteller Tom Van Mieghem startte in de vorige eeuw als poppenspeler (Toontje en Troetel, poppentheater Oekedoeleleke) en is de bezieler achter Theater Hutsepot. Zijn zoektocht naar verrassende eenvoud leidde hem onvermijdelijk naar die andere passie: verhalen vertellen.

Vandaag trekt Tom het land rond, soms alleen met zijn verhalen, soms met poppen, vaak vergezeld van muzikanten. Hij brengt vertellingen en voorstellingen voor alle doelgroepen: klein en groot, volwassenen, … Tom heeft een boon voor bijzondere doelgroepen allerhande: mensen met een mentale beperking, ouderen met dementie, kinderen in het ziekenhuis, mensen in de gevangenis, … Tom is één van de vaste vertellers in het sprookjeshuis (Rivierenhof, Deurne) en docent vertellen van de Nederlandse Vertelacademie.

U kan kiezen uit verschillende voorstellingen

VOLWASSENEN AANBOD

 1. REYNAERT, EPOS VAN DE VOS

Gebaseerd op de middeleeuwse klassieker “Van den vos Reynaerde”. Een muzikale vertelvoorstelling in verschillende versies afhankelijk van leeftijd. Twee muzikanten, een contrabas, een gitaar, een blokfluit en een trommel. Bij hen voelt de verteller zich in zijn sas en samen toveren ze dit middeleeuwse meesterwerk voor u op de planken. Het is feest in het land van de dieren: koning Nobel heeft iedereen uitgenodigd. Ze zijn er allemaal: de beer, de das, de kater en nog vele anderen… Laat de kurken knallen! Maar wacht eens, er is ééntje die ontbreekt: de vos, Reynaert de vos. Enkele dieren vinden dat jammer, maar de meeste zijn opgelucht, ja zelfs blij dat die felle met de grijze baard er niet is. Dan komen de tongen los, één voor één, twee voor twee, drie voor drie en ten slotte allemaal door elkaar. Bijna allemaal kunnen ze hem wat aansmeren en hoe later op de avond, hoe leger het glas, des te erger worden de verhalen. Zal de arme kerel met de grijze baard zich hier ooit nog kunnen uitpraten?                                       

2. PLAKKAAT  
Het plakkaatlied: lang geleden dé manier om nieuws over te brengen. De zanger zong zijn lied op een herkenbare melodie en verkocht de teksten. Theater Hutsepot wil deze traditie in ere herstellen; daarom zochten ze het verhaal achter bestaande plakkaatliederen en maakten ze nieuwe plakkaten van bestaande verhalen. Speciaal voor u vullen ze dit aan met enkele oude volksverhalen.            

3. DE VERDWAALDE VERTELLING (met verteller Tom Van Mieghem en Stefaan Blancke op trombone)
De kracht van het woord en de verstilling van de muziek, een ideale activiteit voor mensen die op zoek zijn naar intense rust: een stilte wandeling in de natuur, met op de stopplaatsen verhalen of muziek. Kom tot rust in de natuur, geef je over aan de stilte die enkel wordt doorbroken door het verhaal. Neem woorden in je op terwijl je verder wandelt en laat de muziek beklijven. In samenspraak met de organisator wordt een wandelroute uitgestippeld.

Media

Deze act boeken?

© 2021 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be