Alpin Drums

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Alpin Drums

Biografie

VOOR HET EERST IN BELGIË ! 

Toni Bartl en zijn Alpin Drums zijn meesters in het vertalen van het ritme van alledag in een audiovisueel klankspektakel. Virtuoos presenteren zijn Alpin Drums het totale spectrum van de percussie-kunst. Als echte bergboerenzoon en wereldkampioen op de Stiermarkse harmonica weet Bartl als geen ander: THE MOUNTAIN ROCKS!

Zijn musici zorgen voor muzikaal drumgeweld met grappen en grollen. Zij drummen op alles wat onder hun vingers komt totdat stokken, klepels en lepels gaan gloeien en de spanning zich in een bijna woordloze humor ontlaadt. Hoe goed ze daar in zijn hebben ze wel bewezen met het inmiddels wereldberoemde stuk Blechlawine. Dit hoogtepunt uit hun eerste programma werd als Facebook-video miljoenen keren bekeken. Daarna volgden gastoptredens in grote tv-shows en concerten in heel Europa.

Toni Bartl en zijn Alpin Drums komen in 2020 voor de eerste keer naar België! In de voorstelling ‘THE MOUNTAIN ROCKS!’ verrassen de speelse, professionele muzikanten met nieuwe nummers waarbij gewone gebruiksvoorwerpen op een fantasierijke, creatieve en geestige wijze omgebouwd zijn tot muziekinstrumenten die een ongelooflijk geluid voortbrengen. Deze geluiden smelten samen met de geraffineerde lichteffecten tot een opwindend kunstwerk dat het publiek steeds zal verbazen. Of zoals de pers schreef: Alpin Drums bewijst dat uit een waterkraan niet alleen water stroomt, maar ook Bert Kaempfers’ “ A Swinging Safari”.

Tapdansende melkkrukjes en melkbussen, rappende rubberen dieren, vorken en messen improviserend in de pan. Vliegende messen in een adembenemend tempo op een houten broodbord dat even later dient als tafeltennisbatje om de maat aan te geven. Echt acrobatisch wordt het bij de klapstoeldans, internationaal wordt het als een koebellen symfonie verandert in een Tibetaanse klankschalenmelodie, gevolgd door een negenstemmig La Cucaracha fluitconcert voor voetballen. En het rijke geluid van vier houten vaten kunnen zelfs Kodo drummers nauwelijks evenaren. De maat van de bijl, het geruis van de zeis, het gesis van het melken en tot slot een slaaplied met tubes tandpasta – het leven is puur ritme en “Der Berg groovt”.

SPEELPERIODE

Media

Deze act boeken?

© 2023 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be