Steven Delaere

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Steven Delaere

Biografie

Steven Delaere, finalist “Belgium’s Got Talent 2015” en te zien in de Ketnet-reeks “Trix”, is één van de beste close-up goochelaars van ons land.

Met zijn interactieve theatervoorstelling “Illusoirée” verbaast hij groot en klein. De voorstelling start met een toneelact zonder woorden die overgaat in een indrukwekkend spel van klanken, waardoor het kader duidelijk gemaakt wordt: een persoon die opgaat in zijn eigen wereld van muziek, klanken, wetenschap en magie. Het wordt de rode draad in het verhaal.

Een scenario met een goed doordachte verhaallijn, waarbinnen de combinatie van magie en muziek op een professionele en stijlvolle manier gepresenteerd wordt. Een vertoning die meer is dan een loutere opeenvolging van goochelacts. Een aanrader dus!

Steven studeerde af aan het conservatorium van Gent, waar hij grote onderscheiding voor piano behaalde. Hij is momenteel bezig met de opnames van een vervolgreeks van de Ketnet-serie “Trix”.

RECENSIE

POL DE MEESTER, voorzitter Magische Cirkel Gent

“De show biedt een bijzondere ervaring met een combinatie van klanken, muziek en magie. Een nieuw concept, dat erg in de smaak valt bij het publiek, zowel bij de vele aanwezige leken als bij de goochelaars die deze première niet wilden missen. Op het podium: een vleugelpiano, een tafeltje en een stoel, een kast met attributen, een grote fotokader (die later een belangrijke rol zal blijken te spelen in het verhaal), en een videoscherm waarop de closeup acts geprojecteerd worden. Tijdens de act wordt Steven bijgestaan door een manusje-van-alles “Mario” (gespeeld door zijn regisseur Steven Duyck), die hem op een leuke manier helpt bij het aanbrengen en wegbrengen van attributen, en de close-up effecten filmt.

Het wordt een totaalervaring van 90 min., waarvan we niet al te veel willen verklappen. Maar hierbij toch een voorsmaakje. De show start met een toneelact zonder woorden die overgaat in een indrukwekkend spel van klanken, waardoor het kader duidelijk gemaakt wordt: een persoon die opgaat in zijn eigen wereld van muziek, klanken, wetenschap en magie. Het wordt de rode draad in het verhaal.

Als eerste effect wordt, na een korte intro op piano, een kaartenroutine getoond die we kennen van Belgium Got Talent 2015, waar Steven de 2de plaats behaalde. Erg poëtisch. Hierna volgen diverse effecten, die mooi gecombineerd worden met live pianomuziek. Zo worden sommige gekende effecten in een nieuw kleedje gestoken. De link tussen muziek en magie blijkt erg goed te werken. Het is eraan te merken dat Steven naast een uitstekend goochelaar, ook een professioneel muzikant/ pianist is. Steven Delaere brengt ook de wetenschap regelmatig aan bod. Zo is het zichtbaar maken van resonantietrillingen van muzieknoten, en de link naar ESP-symbolen goed gevonden.

In verschillende acts slaagt Steven Delaere erin de toeschouwers actief te betrekken. Hij speelt uitstekend in op hun reacties, en slaagt er goed in om wat minder coöperatieve toeschouwers toch in het verhaal “mee” te krijgen. Ook brengt hij met behulp van een grote trommel een verbazend effect teweeg bij heel wat toeschouwers in de zaal. Ook aan het verbazen van goochelaars is gedacht … een aantal compleet nieuwe technieken worden gebruikt en het blijft dan ook gissen naar hoe sommige effecten werken. Erg leuk.

Een scenario met een goed doordachte verhaallijn, waarbinnen de combinatie van magie en muziek op een professionele en stijlvolle manier gepresenteerd wordt. Een vertoning die meer is dan een loutere opeenvolging van goochelacts. Een aanrader dus.”

Media

Agenda

JOC Ingelmunster

Deze act boeken?

© 2019 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be