Nazmiye & Havva Oral

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Nazmiye & Havva Oral

Biografie

NIET MEER ZONDER JOU

In “Niet Meer Zonder Jou” ben je getuige van de schurende, huiverige, soms angstaanjagende, maar vooral goudeerlijke en ontroerende strijd tussen twee generaties, tussen moeder Havva, een lid van de traditionele moslimgemeenschap en Nazmiye, haar vrijgevochten dochter.

De Turkse Nazmiye Oral speelt “Niet Meer Zonder Jou” samen met haar moeder Havva. Een voorstelling op basis van eigen ervaringen: "Opgroeien in een islamitische wij-cultuur betekende een botsing met de ‘ik’ die zich in mij vormde in de westerse cultuur".

Een regie van de gelauwerde Nederlandse theatermaker Adelheid Roosen. In 2003 schreef Adelheid de  succesvolle theatervoorstelling “Gesluierde Monologen”, geïnspireerd op De Vagina Monologen, waarin Nazmiye meespeelde. In dit theaterprogramma praatten islamitische vrouwen over intimiteit en seksualiteit.

“Je bewondert vooral de moed en liefde van moeder Oral om mee te doen aan deze voorstelling, waarin ze vorstelijk overeind blijft in haar eerlijke nuchterheid, voorzichtige humor en universele wijsheid” – Theaterkrant

“het is een schouwspel, een moedig schouwspel en heel mooi” - De Volkskrant

GEZELSCHAP Dochter Nazmiye, moeder Havva en muzikant Seval Okyay. Regie en tekst: Adelheid Roosen.
 

Media

Deze act boeken?

© 2018 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be