VRT Bigband

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

VRT Bigband

Biografie

De VRT Bigband werd eind 2009 opgericht in een nostalgische bui naar de gloriedagen van de legendarische BRT Bigband en het BRT Jazzorkest. Beide orkesten speelden jazz uit de jaren ‘30, ‘40 en ‘50 en werkten samen met tal van muzikale grootheden. VRT’er en bassist Marijn Daniels werd hierdoor geïnspireerd en bracht een nieuwe bigband bijeen, samengesteld uit gepassioneerde VRT-personeelsleden.

Onder de deskundige leiding van dirigent Dree Peremans is de VRT Bigband intussen uitgegroeid tot een volwaardige speler binnen de Vlaamse jazzscene. Bekende stemmen stappen dan ook graag mee in het verhaal; Lady Linn, Günther Neefs, Bent Van Looy, Tutu Puoane, Geena Lisa, Yannick Bovy, Marijn Devalck, Fred Brouwers, Barbara Dex, Sofie, Sandrine, … zijn tegenwoordig vaste waarden bij de VRT Bigband.

Het palmares van de band getuigt van de souplesse waarmee omgegaan wordt met verschillende stijlen (swing, standards, bebop, hedendaagse arrangementen, …) uit de jazz. Zo was de VRT Bigband de voorbije seizoenen te zien in producties als Back to Swing met Günther Neefs; Toots Tribute met mondharmonicaspeler Ben Vanderweyden; Ella 100 met Sandrine, Sofie en Stef Caers; Duke Ellingtons Sacred Concert met Tutu Puoane, Nat King Cole 100 met o.a. Bart Peeters en Will Tura, en Bent in Concert met Bent van Looy. Hun concerten worden steeds goed onthaald, in zowel binnen- als buitenland. Dankzij het aanstekelijke enthousiasme en de grote motivatie van de muzikanten, blijft de VRT Bigband aan bekendheid winnen bij een steeds ruimer publiek.

 

Media

Deze act boeken?

© 2024 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be