VRT Big Band feat. Bent Van Looy

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

VRT Big Band feat. Bent Van Looy

Biografie

Het najaar van 2020 wordt swingend! Na enthousiast onthaalde producties als Back To Swing - a Tribute to Sinatra, de prachtige Sacred Concerts van Duke Ellington en 100 jaar Ella Fitzgerald, komt de VRT Bigband met een nieuw programma: een theatertour met niemand minder dan Bent Van Looy, een unieke stem uit de Vlaamse pop.

De muzikale samenwerking tussen de Bigband en Van Looy begon in 2017, toen hij door Radio 2’s De Eregalerij werd gevraagd om van het nummer ‘Wat een leven’ van Louis Neefs een nieuwe versie op te nemen. Hij zei daar toen over:

"Ik zong nog niet vaak in het Nederlands omdat je daar moeilijker mee in het buitenland kan touren. Maar dit nummer was een unieke kans. Bovendien droomde ik er altijd al van om op te treden met een big band. De gelegenheid om nu met de VRT Big Band het nummer 'Wat een leven' van Louis Neefs te herwerken, kwam op het juiste moment.”

‘Wat een leven’ werd een geslaagde hommage aan de grootste ambassadeur van de Vlaamse kleinkunst en stond tien weken lang in de Vlaamse Top 50.

Bent Van Looy neemt dit keer zijn eigen nummers en die van zijn helden onder handen; ze krijgen een nieuw, Nederlandstalig jasje en worden tijdens deze theatertour begeleid door swingende blazers en de stomende ritmesectie van de VRT Bigband.

Vergeet die vallende bladeren en kille temperaturen, met ‘de VRT Bigband feat. Bent Van Looy’ gaan we een warme, zinderende herfst tegemoet.

Biografie Bent Van Looy

Bent Van Looy brak door als frontman van de Belgische band Das Pop om daarna een eigen solocarrière uit te bouwen. Hij verdiende zijn strepen in het Studio Brussel-programma ‘Single Safari’. Verder is Van Looy ook actief als drummer bij Soulwax en als coach in ‘The Voice Van Vlaanderen’. Als tv-presentator is hij te zien in het Canvas-programma ‘Culture Club’ en hij fungeerde als inspiratie voor de Canvas-reeks ‘Fiskepark’ (een crime-verhaal met als thema de moord op Bent Van Looy). Naast presenteren, componeren en musiceren heeft Bent ook artistiek talent en creëerde een eigen modelijn: ‘The Jante Law’.

BIOGRAFIE VRT BIG BAND

De VRT Big Band werd eind 2009 opgericht in een nostalgische bui naar de gloriedagen van de legendarische BRT Big Band en het BRT Jazzorkest. Deze orkesten poogden de jaren ‘30, ‘40 en ‘50 terug tot leven te wekken voor het Vlaamse publiek. VRT’er en bassist Marijn Daniels werd hierdoor geïnspireerd en bracht een gepassioneerd bigbandorkest bijeen, samengesteld met personeelsleden van de VRT.
De VRT Big Band groeide uit tot een volwaardige speler in de Vlaamse jazz-scene. Onder leiding van dirigent Dree Peremans brengt de bigband een aantal swingende programma’s geschikt voor theaters en openlucht, met een voorkeur voor opzwepende muziek van toen.
 

Media

Agenda

Centrum Ysara Nieuwpoort Meer info
CC Den Blank Overijse Meer info
OC De Witte Merel Lint Meer info
CC De Steiger Menen Meer info
CC De Kern Wilrijk Meer info

Deze act boeken?

© 2020 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be