VRT Big Band

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

VRT Big Band

Biografie

De VRT Big Band werd eind 2009 opgericht in een nostalgische bui naar de gloriedagen van de legendarische BRT Big Band en het BRT Jazzorkest. Deze orkesten poogden de jaren ‘30, ‘40 en ‘50 terug tot leven te wekken voor het Vlaamse publiek. VRT’er en bassist Marijn Daniels werd hierdoor geïnspireerd en bracht een gepassioneerd bigbandorkest bijeen, samengesteld met personeelsleden van de VRT.

De VRT Bigband groeide uit tot een volwaardige speler in de Vlaamse jazz-scene. Onder leiding van dirigent Dree Peremans brengt de bigband een aantal swingende programma’s geschikt voor theaters en openlucht, met een voorkeur voor opzwepende muziek van toen. Enkele bekende stemmen stappen graag in het verhaal mee; Marijn Devalck, Geena Lisa, Fred Brouwers, Günther Neefs, Barbara Dex, Lady Linn, Yannick Bovy, Garry Hagger … het zijn maar enkele namen die ondertussen kind aan huis zijn bij de VRT Bigband.

U kan kiezen uit drie programma’s:
- ‘100 JAAR ELLA’ met Sandrine, Sofie en Stef Caers,
- ‘SUMMERTIME’ met gastzanger(s),
- ‘TOOTS TRIBUTE’.

100 JAAR ELLA met Sandrine, Sofie en Stef Caers

Ella Fitzgerald was een Amerikaanse jazz-zangeres die als één van de grootste jazzvocalisten aller tijden wordt beschouwd.   Ze wordt roemend ‘The First Lady of Song’ genoemd.  In haar meer dan vijftig jaar durende carrière verkocht ze meer dan 40 miljoen albums, won ze 13 Grammy Awards, en werkte ze samen met o.m. Duke Ellington, Louis Armstrong, Dave Brubeck en Frank Sinatra.

In 2017 zou Ella Fitzgerald 100 jaar geworden zijn. Naar aanleiding van dit jubileum plant de VRT Bigband een “100 JAAR ELLA” tournee met Sofie (Verbruggen), Sandrine (Van Handenhoven) en Stef Caers, met ondersteuning van mediapartner Radio 2.


SUMMERTIME met gastzanger(s)

De VRT Bigband brengt ambiance op de Vlaamse podia tijdens zomer ‘18 met hun nieuwe zomerprogramma geschikt voor stads- en parkfestivals!
Het idee is eenvoudig: iedereen op de dansvloer en niemand staat stil! U brengt uw dansschoenen, de VRT Bigband knallende livemuziek uit The Great American Songbook. Deze collectie heeft alles wat een zonnige festivaldag nodig heeft, van Cole Porter tot Glenn Miller en alle grote meesters die Amerikaanse jazz- en swingmuziek op de kaart zetten. De persoon die emotieloos kan blijven zitten tijdens Benny Goodman’s ‘Sing, Sing, Sing’ moet nog geboren worden. Dit gemixt met wat zwoele, zomerse bossa nova, samba en mambo geeft zonder twijfel vonken.

De VRT Bigband wordt in deze concerten bijgestaan door één of meerdere sterke stemmen uit de Vlaamse muziekwereld. Yannick Bovy, Marijn Devalck, Geena Lisa, Lady Linn, Garry Hagger, Paul Michiels, Sofie Verbruggen, Sandrine Vanhandenhove, Barbara Dex of Pieter Embrechts zijn graag van de partij en nemen met plezier de rol van solist voor hun rekening. Binnen één optreden (een aansluitend programma van 70 minuten of twee maal 45 minuten) kan via solist en repertoire gekozen worden om bepaalde zwaartepunten te leggen en het optreden naadloos te laten inpassen in het festivalprogramma.


TOOTS TRIBUTE

Toots Thielemans, erkend als één van de grootste jazz-musici, werd op jonge leeftijd reeds gebeten door de muziekmicrobe. Hij begon met het spelen van de accordeon, later maakte hij kennis met de gitaar en werd hij onvergetelijk door zijn mondharmonica. Op 22 augustus 2016 kwam de virtuoze fluiter uit de Brusselse Marollenwijk te overlijden.
Met de TOOTS TRIBUTE brengt de VRT Bigband een hulde aan Toots Thielemans. Mondharmonica-solist Ben Vanderweyden neemt resoluut het voortouw in dit programma. Authentieke anekdotes gebracht door verteller Fred Brouwers, geven een unieke inkijk in het leven van deze eigenzinnige jazzlegende. Wist u dat Toots tot de adelstand verheven werd door Koning Albert II ?!
Zijn bekendste compositie is de jazzwals “Bluesette”, waarin hij simultaan de melodie op mondharmonica en begeleiding op gitaar voor zijn rekening neemt. Toots was niet alleen te horen op platen en cd’s maar ook in de titelsong van tv-reeksen (Sesame Street, Witse, Baantjer) en in tal van soundtracks.
 

Media

Agenda

Theater de Stoep Spijkenisse NL Meer info

Deze act boeken?

© 2018 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be