VRT Big Band

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

VRT Big Band

Biografie

100 JAAR ELLA / TOOTS TRIBUTE

De VRT Big Band werd eind 2009 opgericht in een nostalgische bui naar de gloriedagen van de legendarische BRT Big Band en het BRT Jazzorkest. Deze orkesten poogden de jaren ‘30, ‘40 en ‘50 terug tot leven te wekken voor het Vlaamse publiek. VRT’er en bassist Marijn Daniels werd hierdoor geïnspireerd en bracht een gepassioneerd bigbandorkest bijeen, samengesteld met personeelsleden van de VRT.

De VRT Bigband groeide uit tot een volwaardige speler in de Vlaamse jazz-scene. Onder leiding van dirigent Dree Peremans brengt de bigband een aantal swingende programma’s geschikt voor theaters en openlucht, met een voorkeur voor opzwepende muziek van toen.

U kan kiezen uit twee programma’s:

‘100 JAAR ELLA’ (FITZGERALD) met gastzangers Sandrine, Sofie en Stef Caers.
‘TOOTS TRIBUTE’ met mondharmonicasolist Ben Vanderweyden en verteller Fred Brouwers.

100 JAAR ELLA (FITZGERALD) MET SANDRINE, SOFIE EN STEF CAERS
Ella Fitzgerald was een Amerikaanse jazz-zangeres die als één van de grootste jazzvocalisten aller tijden wordt beschouwd. In haar meer dan vijftig jaar durende carrière verkocht ze meer dan 40 miljoen albums, won ze 13 Grammy Awards, en werkte ze samen met o.m. Duke Ellington, Louis Armstrong, Dave Brubeck en Frank Sinatra.

Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van Ella Fitzgerald brengt de VRT Bigband samen met Sofie (Verbruggen), Sandrine (Van Handenhoven) en Stef Caers een hulde aan haar leven en werk. Authentiek beeldmateriaal van ‘The First Lady of Song’ voert het publiek helemaal mee. Met ondersteuning van mediapartner Radio 2.

TOOTS TRIBUTE
Met de TOOTS TRIBUTE brengt de VRT Bigband een hulde aan Toots Thielemans. Mondharmonica-solist Ben Vanderweyden neemt resoluut het voortouw in dit programma. Authentieke anekdotes gebracht door verteller Fred Brouwers, geven een unieke inkijk in het leven van deze eigenzinnige jazzlegende. Wist u dat Toots tot de adelstand verheven werd door Koning Albert II ?!

Toots Thielemans, erkend als één van de grootste jazz-musici, werd op jonge leeftijd reeds gebeten door de muziekmicrobe. Hij begon met het spelen van de accordeon, later maakte hij kennis met de gitaar en werd hij onvergetelijk door zijn mondharmonica. In 2016 kwam de virtuoze fluiter uit de Brusselse Marollenwijk te overlijden.

Zijn bekendste compositie is de jazzwals “Bluesette”, waarin hij simultaan de melodie op mondharmonica en begeleiding op gitaar voor zijn rekening neemt. Toots was niet alleen te horen op platen en cd’s maar ook in de titelsong van tv-reeksen (Sesame Street, Witse, Baantjer) en in tal van soundtracks.

Media

Agenda

GC De Route Sint-Gillis-Waas Meer info
CC Zoetegem Zottegem Meer info
CC 't Schaliken Herentals Meer info
Centrum Ysara Nieuwpoort Meer info
GC Ter Kommen Hoeselt Meer info

Deze act boeken?

© 2019 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be