Soetkin Collier, Katy Too & band - SWEET HAZE, EMMYLOU HARRIS TRIBUTE

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Soetkin Collier, Katy Too & band - SWEET HAZE, EMMYLOU HARRIS TRIBUTE

Biografie

Sweet Haze - A First Trip to Emmylou Harris' Wrecking Ball

Het legendarische album ‘Wrecking Ball’ (1995) van Emmylou Harris in een productie van de onnavolgbare Daniël Lanois - bestaat 25 jaar!

De plaat bevat voor het merendeel covers van onder andere Bob Dylan, Jimi Hendrix, Gillian Welch, Steve Earle en Neil Young en gaf de carrière van Harris een nieuwe wending. Lanois noemt het tot vandaag de beste cd waar hij ooit aan heeft meegewerkt en dat wil in zijn geval wat zeggen. Hoog tijd om dit fantastische album te ‘bezingen’ vinden Leen De Haes alias Katy Too (wiens glasheldere stem door Rootstime vergeleken werd met die van Emmylou Harris) en Soetkin Collier (Urban Trad, Ambrozijn, Laïs, die bij het prille begin van haar muzikale carrière Emmylou Harris ontmoette op het Dranouter Folkfestival en door haar een ‘angelvoice’ werd genoemd). Deze twee zangeressen zijn niet alleen goede vriendinnen in het echte leven maar ook een ‘perfect match’ uit het folk en country-milieu om een ode te brengen aan deze grote dame.

Verwacht je niet aan een kopij van ‘Wrecking Ball’ maar aan geïnterpreteerde versies van de songs door zes gepassioneerde muzikanten. ‘Stay true to the music in your heart’: dat devies gaf Emmylou toen die magische avond in Dranouter (anno 1996) aan Soetkin mee.

Media

Deze act boeken?

© 2022 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be