Herman Brusselmans, Delphine Lecompte & De Havilland

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Herman Brusselmans, Delphine Lecompte & De Havilland

Biografie

MOOI EN MEEDOGENLOOS

‘Lichten doven. Op het podium landt een gouden cocon waarin beelden worden geprojecteerd vanaf zes vloeistoflampen gekoppeld aan een breinmachine. Een schouwspel dat gedachten een troon biedt of schavot. Mooi en meedogenloos. In de gouden arena gonst het van gekooide woorden. De scherpe en hilarische rand van dagelijkse goddelijkheid bij monde van Herman Brusselmans, de vrolijke verwoesting van Delphine Lecompte. De surreële muziek noir van De Havilland verstolt ze tot een ochtend van een bijzondere dag. Een dag waarin verdriet en vervoering mekaar onder de gordel slaan. Mooi en meedogenloos.’

‘Mooi en meedogenloos’ is een literair, muzikaal en visueel hoogstandje dankzij de bijzondere chemie tussen Herman Brusselmans, Delphine Lecompte, De Havilland en liquide lichtcreaties op gouden canvas. Een ingekaderde reis langs de schuine, scherpe, komische en melancholische randen van elke dag.

Herman Brusselmans, fenomeen, jonge oppergod van de Vlaamse letteren:  ‘Een schrijver die op het podium voorleest is als een electricien die een wc-pot placeert. Maar je hebt nu eenmaal electriciens die beter dan loodgieters wc-potten kunnen placeren.’

Delphine Lecompte ontving de C. Buddingh’-prijs voor haar debuutbundel De dieren in mij. Daarna volgden nog acht veel succesvollere bundels.  “Mensen liggen in een deuk als ik mijn gedichten voordraag, maar zelf ben ik er nog niet uit of ik dat leuk vind.”

De Havilland geldt als één van de meest veelbelovende bands van het moment, dankzij de indrukwekkende stem van Nathalie Van den Meutter en de eigenzinnige songs van auteur/componist Rudolf Hecke. Hun debuutsingle ‘Responsible’ (Sony Music) haalde de playlist van Radio 1 en Radio 2. Zij traden op met o.a. Dez Mona, The Antler King, Elvis Peeters, Dirk De Wachter en Kommil Foo. Najaar 2020 verschijnt hun eerste full-album. Willem Heylen is een meester in het creëren van gitaarlandschappen en Lotte Depeuter vult aan met percussie en backings.

GEZELSCHAP

Herman Brusselmans (verteller), Delphine Lecompte (verteller), Nathalie Van den Meutter (zang, harmonium, theremin, piano, sampler), Willem Heylen (elektrische en akoestische gitaren, bas), Lotte Depeuter (backing, percussie, stylophone), Rudolf Hecke (liquide lichtcreaties op gouden canvas).

COPYRIGHT

Nà Fotografie

Media

Agenda

Liers Cultuurcentrum Meer info
Wagehuys Leuven Meer info

Deze act boeken?

© 2020 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be