Christophe Vekeman, Geert Bouckaert & Multi-instrumentalist - JOHNNY CASH - THE RESURRECTION

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Christophe Vekeman, Geert Bouckaert & Multi-instrumentalist - JOHNNY CASH - THE RESURRECTION

Biografie

"Best of the American Recordings"


Op 12 september 2023 zal het 20 jaar geleden zijn dat Johnny Cash overleed. Ter nagedachtenis van misschien wel de grootste countryzanger ooit maakte Geert Bouckaert, die al jaren toert met zijn Johnny Cash tribute band, een eigenzinnige selectie uit de vijf platen die Cash opnam tijdens de laatste tien jaar van zijn leven. Bouckaerts eigen Best of American Recordings.

Zelf gewapend met zijn stem - die dicht bij die van Cash aanleunt -, zijn gitaar, zijn mondharmonica en een stompbox, weet Geert zich op het podium bijgestaan door een multi-instrumentalist die de nummers telkens met een streep elektrische gitaar, banjo, steelguitar of mandoline verrijkt. De nadruk ligt op de nieuwe songs die Cash voor de genoemde albums schreef – vaak over de eindigheid van het leven, over de dood en het geloof -, maar ook sommige oude nummers die Cash op de valreep opnieuw opnam, een aantal traditionals én een paar minder bekende covers van songs van artiesten die vaak zelf door Cash waren beïnvloed komen aan bod. En uiteraard zal ‘Hurt’, Cash’ allerlaatste hit - oorspronkelijk van Nine Inch Nails -  geenszins ontbreken. Tussen de nummers door deelt Bouckaert, storyteller van beroep, wetenswaardigheden over de liedjes met het publiek, en legt hij uit wat de nummers voor hemzelf zoal hebben betekend.

Schrijver en countrykenner Christophe Vekeman vult aan met literaire fragmenten die de muziek en de teksten van Cash in een bredere context plaatsen, waarbij het hartenleed en de smart die eigen aan de country zijn worden gekoppeld aan de evenzeer typische humor, levenswijsheid en baldadigheid van het genre.

De eerste American Recordings-plaat kwam uit op 26 april 1994. In april 2024 zal dat exact 30 jaar geleden zijn, wat in het seizoen 23/24 dus zorgt voor een dubbele Cashverjaardag.

PERSCITATEN


‘Wat een durf. Wat een baldadigheid. Wat een virtuositeit! (…) Hier is mijn enthousiasme en allergrootste bewondering voor je, Christophe.’ – Jeroen Brouwers in ‘De Standaard’.

‘Vekeman is een schrijver die gráág schrijft, en kweekt zo lezers die gráág lezen.’ – Humo

‘Hij heeft hem nog niet, de grote literaire prijs die hij al jaren verdient. Een cowboyhoed en bijpassende laarzen, dat wel. En een hoogst originele, dwingende pen.’ - Knack

'Geert Bouckaert wil zijn passie voor Johnny Cash delen met het publiek en doet dat met veel verve.' (Marcel, Rootsville)

'De eigentijdse versies van de songs van Johnny Cash slaan aan, opvallend genoeg ook bij een jong publiek.' (Rudy Tollenaere, Het Nieuwsblad)

'De diepe, warme stem van Geert Bouckaert ligt wel heel dicht bij die van Johnny Cash.' (Cultuur in Beeld.)

Media

Deze act boeken?

© 2023 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be