Ben Vanderweyden Quartet - Thank you, Toots!

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Ben Vanderweyden Quartet - Thank you, Toots!

Biografie

Ter gelegenheid van zijn 100 ste verjaardag brengen jazzmusici Ben Vanderweyden, mondharmonica, Dirk Schreurs, keyboards, Koen Vandendriessche, drums, Roman Korolik, bas en verteller Fred Brouwers een unieke hommage aan jazzharmonica-legende Jean 'Toots' Thielemans. Elk van hen heeft in de studio of op het podium ooit wel eens met hem samengewerkt.

In dit programma staan ze stil bij enkele markante episodes uit zijn leven, maar in de eerste plaats bij zijn muziek. Het repertoire bevat een rijke waaier aan bekende composities, gaande van filmmuziek zoals Turks Fruit en Midnight Cowboy via TV-tunes zoals Sesame Street tot de klassiekers For My Lady en het onvermijdelijke Bluesette, dat alles in eigen originele arrangementen.

De sound van het Ben Vanderweyden Quartet wordt getypeerd door een melodisch, kleurrijk en expressief retro-klanklandschap dat aansluit bij de muziek van Toots uit de jaren zeventig, tachtig en negentig. Verteller Fred Brouwers blijft zijn rustige zelve, en als bonus bij het verhaal en de muziek krijgt de luisteraar ook nog eens leuk en authentiek beeldmateriaal aangeboden. Een avond waar een mens vrolijk van wordt! 


 

Media

Agenda

CC De Klap Deurne
OC De Kleine Beer Beernem

Deze act boeken?

© 2023 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be