Ben Vanderweyden Quartet - Thank you, Toots!

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Ben Vanderweyden Quartet - Thank you, Toots!

Biografie

Inmiddels is het meer dan een eeuw geleden dat jazzharmonica-virtuoos Jean “Toots” Thielemans werd geboren. Om dit Belgisch muzikaal icoon in de kijker te zetten, brengt het Ben Vanderweyden Quartet een persoonlijke muzikale hommage aan zijn leven. Hun repertoire omvat eigen arrangementen van een rijke waaier aan bekende composities zoals de soundtracks van de films Turks Fruit en Midnight Cowboy, de TV-series Sesamstraat en Baantjer, naast zijn eigen composities als For My Lady en de klassieker Bluesette. Het geheel wordt naadloos aan elkaar gepraat door VRT/KLARA-presentator Fred Brouwers.

De sound van het Ben Vanderweyden Quartet wordt getypeerd door een melodisch, kleurrijk en expressief retro-klanklandschap dat aansluit bij Toots' artistieke creaties uit de jaren zeventig, tachtig en negentig. Het bijzondere is dat alle musici van het Ben Vanderweyden Quartet in de studio en/of op het podium met Toots hebben samengewerkt.

Line up

Ben Vanderweyden (mondharmonica) werkte samen met o.a. de VRT Big Band en de Jazzisfaction Big Band én met artiesten als Gwen Cresens, Dirk Vanderlinden, Jan Muës, Marijn Devalck, Jasper Erkens, Bent Van Looy, Milkshake Banana en de Amerikaanse jazzvocaliste Denise Jannah.

Koen Vandendriessche (drums, percussie) werkte in de studio en op het podium samen met o.a. Raymond Van het Groenewoud, Jive Talk en Milkshake Banana.

Roman Korolik (bas) concerteerde met o.a. de gitaristen Jan Akkerman, Robben Ford en Mike Stern én bij Milkshake Banana, Jive Talk en Ipso Facto.

Dirk Schreurs (piano, keyboards) deed sessie- en livewerk met jazzmusici als o.a. Jan Muës, Carlo Nardozza, Frank de Ruytter, Daniel Daemen, Peter Hermesdorf, Bart Quartier en de bands Milkshake Banana, Jive Talk en Ipso Facto.

Fred Brouwers (verteller) : VRT/KLARA-presentator.

 

Media

Agenda

CC Muze Heusden-Zolder

Deze act boeken?

© 2024 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be