Yvan Guilini

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Yvan Guilini

Biografie

Slechts een paar noten volstaan om 'Winter Memories' - de tijdloze compositie en evergreen van Yvan Guilini - te herkennen. Voor de instrumentale virtuoos betekende het in 1976 zijn internationale doorbraak. In België alleen al verkocht hij destijds meer dan 100.000 singles en schoven er meer dan 50.000 stuks van het gelijknamige album over de toonbank. Met zijn eigen sound, een mix van jazz en klassiek, draaide 'The King of Hammond' succesvol mee.

Ook 'Romantica', 'Long Time Ago' en 'Jet Fly Me To Japan' tikten aan bij het publiek en na zijn succesvolle doortocht op Jazz Bilzen gaf de BRT hem in 1977 een eigen, wekelijkse radioprogramma. Acht jaar lang speelde hij op zaterdagochtend voor de razend populaire BRT Top 30 eigen songs en versies van de grootste hits van dat moment.

Net als Marva verdween hij 25 jaar geleden in de anonimiteit, toen hij z'n instrumenten verkocht en de deuren van z'n studio achter zich dichttrok. Echter diep vanbinnen smeulde er nog steeds veel liefde voor de muziek ... Na een sabbatperiode van 25 jaar doorbreekt Yvan Guilini, de man achter de instrumentale wereldhit 'Winter Memories' eindelijk de stilte! Zijn nieuwe album “Music Forever” werd gereleased op 13 november 2020. 

"In België heb ik twee prijzen gekregen voor mijn stijl en muziek. Dat was in 1969, het jaar dat ik terugkwam van mijn wereldtournee. Samen met 'Dutch Broadcasting Company' bracht ik dat jaar twee LP's uit met populaire jazzmuziek en traden we op in meer dan 28 landen."

Media

Agenda

Wielingencentrum De Haan Meer info

Deze act boeken?

© 2022 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be