VRT Bigband & Helene Bracke - A BROADWAY OF LIVING

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

VRT Bigband & Helene Bracke - A BROADWAY OF LIVING

Biografie

Enter by the narrow gate (...) for broad is the way that leads to destruction.” [Matthew - 7:13]

Helene Bracke kruipt in de huid van “Miss B-Loved”, een zelfverklaarde life coach. Gewapend met tien geboden (lees: citaten van beroemdheden) wijst ze haar publiek de weg over het verlichte pad van Broadway. “Find your light,” citeert ze Bette Midler, “want wie jou niet kan zien, kan je niet liefhebben.”

De voorstelling 'A Broadway Of Living' is een cabaret doorspekt met tijdloze Broadway-songs uit de Amerikaanse Golden Ages. Deze worden magistraal begeleid door de swingende blazers en de stomende ritmesectie van de VRT Bigband. Een meeslepende voorstelling met een flinke dosis escapistische humor.

Biografie Helene Bracke
Helene Bracke, mezzosopraan, actrice en theatermaker, staat bekend voor haar cross-overprojecten. Ze besloot om in haar muzikale carrière niet één smalle weg in te slaan, maar een brede weg. Zo’n brede weg met veel mogelijkheden, ééntje met alle opties open. Onder het motto ‘niet kiezen, niet verliezen’ verdiept ze zich elke keer opnieuw in een ander genre. Ze zingt als soliste bij klassieke orkesten en ensembles, ze is frontvrouw bij progrockband ‘Al di Miseria’ en schrijft theaterteksten voor jong en oud. Deze keer besluit ze haar weg nogmaals te verbreden. Samen met VRT Bigband brengt ze een uitgebreid scala, van de meest ontroerende tot de meest opzwepende muziek uit het Broadway-repertoire.

Biografie VRT Bigband
De VRT Big Band werd eind 2009 opgericht in een nostalgische bui naar de gloriedagen van de legendarische BRT Big Band en het BRT Jazzorkest. Deze orkesten poogden de jaren ‘30, ‘40 en ‘50 terug tot leven te wekken voor het Vlaamse publiek. VRT’er en bassist Marijn Daniels werd hierdoor geïnspireerd en bracht een gepassioneerd bigbandorkest bijeen, samengesteld met personeelsleden van de VRT. De VRT Big Band groeide uit tot een volwaardige speler in de Vlaamse jazz-scene. Onder leiding van dirigent Dree Peremans brengt de bigband een aantal swingende programma’s geschikt voor theaters en openlucht, met een voorkeur voor opzwepende muziek van toen.

Copyright

Natalie Huyghe

Deze act boeken?

© 2022 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be