Verbraak | van Bijnen

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Verbraak | van Bijnen

Biografie

Twee singer-songwritende multi-instrumentalisten met ‘roots’ die verwantschap tonen met blues, country en Americana uit het diepe zuiden.

Naast het begeleiden van artiesten als Freek de Jonge, Claudia de Breij, Swamp Dogg (USA), Rob de Nijs en Jim Keller (USA) werd het hoog tijd voor Joost Verbraak (sousafoon, trompet en percussie) en
Jan van Bijnen (zang, banjo en slidegitaar) om zelf vooraan in de spotlights te staan.
Verbraak | van Bijnen debuteerde in 2016 met ‘2nd Line City’ bij CRS/Continental, waarna een lange reeks optredens op festivals, in clubs, op folk- en jazzpodia aanving. In 2018 verscheen ‘Endless Road’, een plaat met louter eigen werk waarna het duo hun eerste gelijknamige theatertournee ondernam.
Vanaf begin 2020 brengt ‘de kleinste big band ter wereld van Nederland’ een reeks nieuwe singles uit; later zal deze collectie gebundeld worden op een vinyl-release die ‘New Orleans On A Monday’ gaat heten.

In het seizoen 2020-2021 zou Verbraak | van Bijnen de theatertour: 'Down By The Riverside' ondernemen. Het duo heeft in 2021 ‘Live in 2020 at Crossroads Radio’ digitaal uitgebracht. Naast de reguliere optredens staat nu een nieuwe theatertour op de agenda, samen met booming 17-jarig bluestalent Nienke Dingemans, wiens CD-debuut ‘Devil on my Shoulder’ door Verbraak | van Bijnen is geproduceerd: ‘Hoe een meisje van 14 de blues kreeg’ door Verbraak | van Bijnenfeaturing Nienke Dingemans (inmiddels 17!)

Copyright: Gian van Eekelen // Michael Bosboom

Media

Deze act boeken?

© 2024 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be