The Stranglers

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

The Stranglers

Biografie

Het verhaal van de Britse punkrockband The Stranglers begon in 1974. Toen ze aan hun stevige rocksound een flinke dosis punk toevoegden, raakte hun carrière in een stroomversnelling.

In de jaren '70 speelden ze zo goed als elke Engelse zaal plat en braken ze internationaal door met het album 'Rattus Norvegicus'. Daarop volgde de ene hit na de andere: 'Peaches', 'No More Heroes', '5 Minutes', 'Duchess', 'Something Better Change', 'Always The Sun' en de klassieker 'Golden Brown'. The Stranglers smakten hun naam met het nodige punkgeweld op het lijstje der rockgoden. Ze hadden al snel een eigen geluid voor zichzelf gecreëerd. Zo staan ze garant voor een wervelend, bedwelmend brouwsel van psychedelische keyboards, grommende zang, harde bas en een bijna jazz-achtig drumgeluid. ‘No More Heroes’ werd een internationale hit en de band mocht zich bij de groten der rock plaatsen.

Het punkgeweld veroverde bijna alle Engelse en vele internationale podia maar The Roundhouse in Londen is dé thuishaven voor de band. Ze speelden hier in 1977 en dat was meteen het gloriejaar uit de geschiedenis van deze enfants terribles.

The Stranglers wordt omschreven als één van de meest invloedrijke bands uit de Britse punk scene. Ze zijn nog net zo goed als op elk moment in hun carrière, of nog beter zelfs !

Media

Deze act boeken?

© 2021 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be