Tars Lootens & Steph Van Uytvanck - TOOTS THIELEMANS: EEN MENS, EEN ARTIEST, EEN ICOON

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Tars Lootens & Steph Van Uytvanck - TOOTS THIELEMANS: EEN MENS, EEN ARTIEST, EEN ICOON

Biografie

Deze voorstelling wordt gebracht in 2 variaties:

1. Muziek: Tars Lootens (piano) & Steph Van Uytvanck (harmonica) brengen de muziek on stage, verrijkt met beklijvend beeldmateriaal.

2. Muziek & verteller: Frederic Goossens, jazz fanaat en historicus, blikt tussen de muziek door op geanimeerde wijze terug op het leven van de 'Baron', als mens, als artiest en als icoon. Deze formule is ook geschikt als schoolvoorstelling (15+) !

Jean 'Toots' Thielemans , jazz icoon, geliefd als mens en bewonderd als artiest. Speelde sinds z'n derde jaar accordeon, leerde zichzelf gitaar spelen, floot ook er vaak bij, maar het mondmuziekske dat hij op 16-jarige leeftijd in de Brusselse Rue du Midi kocht zou van hem een wereldster maken. Bill Evans, Charlie Parker, Jaco Pastorius, Quincy Jones enz… bedienden zich van zijn muzikale genialiteit.

Jazz was zijn grote passie maar ook in pop muziek betekende hij heel wat : Billy Joel, Sting, Paul Simon, Stevie Wonder, ... waarmee hij de opnamestudio of het podium deelde.  "Bluesette" werd zijn bekendste compositie, geschreven op een een velletje papier in een backstage ruimte. Maar Toots charmeerde ook met filmmuziek (Midnight Cowboy, Zware jongens, Turks Fruit...) en televisie tunes (Sesamstraat, Baantjer,...).

Mondharmonicaspeler Steph Van Uytvanck en pianovirtuoos Tars Lootens hebben het voorrecht gehad om met Toots te mogen samenwerken. In deze voorstelling eren ze de maestro met eigen interpretaties van de songs die Toots zo graag speelde. "Be yourself, no more, no less". En dit is precies wat er op het podium gebeurt, met een dikke en dankbare knipoog naar die grote meneer Toots Thielemans. 

Media

Deze act boeken?

© 2022 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be