Midnight Blue Birds & Special Guest

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Midnight Blue Birds & Special Guest

Biografie

Welkom bij de 'Roaring Twenties’! Honderd jaar geleden kenden we tien uitzinnige jaren tussen oorlog en crisis in Amerika. De roerige jaren twintig luidden een nieuw decennium in waarbij de wereld verlost was uit de greep van Wereldoorlog I en de Spaanse griep. Economische groei en toenemende welvaart, technologische vernieuwingen, massaproductie en een vast voornemen de oorlogsjaren te vergeten en het leven te vieren, zorgden voor een tienjarige roes van optimisme en moderniteit. Maar er zijn ook donkere kanten aan de ‘Roaring Twenties’: de ‘drooglegging’ en het ontstaan van het gangsterdom, de Ku Klux Klan... ‘The Fabulous Twenties’ kwamen abrupt tot een einde door de beurscrash in 1929, de plotselinge ineenstorting van de aandelenkoersen op de beurs van Wall Street.

Midnight Blue Birds & Their Sentimental Gentlemen nodigen een bekende Vlaamse stem uit voor hun nieuwe, stijlvolle voorstelling rond de ‘Roaring Twenties’. De geknipte special guest neemt het publiek mee naar de roerige jaren twintig aan de hand van opwindende anekdotes. Projecties van archieffoto’s en beelden zorgen voor de perfecte sfeer. (binnenkort bekendmaking special guest)

Deze close harmony singing group brengt een gevarieerd programma naar het voorbeeld van de heerlijk nostalgische meidenswing en vrolijke dansorkesten. Ze brengen zowel swing, hartbrekende ballads, als zelf gearrangeerde jazzhits uit de jaren '20. Het unieke stemgeluid van de drie Birds wordt feilloos gecombineerd met het raspende gitaarspel, hummende basloopjes en deurmatborstelige shuffles van de drie gentlemen. 

Deze act boeken?

© 2021 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be