Micha Molthoff & Ivo De Greef - A FIDDLER ON HIS ROUTE

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Micha Molthoff & Ivo De Greef - A FIDDLER ON HIS ROUTE

Biografie

Een bomaanslag in Florence, 1993. Het Uffizi-museum raakt zwaar beschadigd en de houten constructie van het gebouw komt bloot te liggen. Vioolbouwer Jamie Lazzara (werkte ook voor Itzhak Perlman) neemt delen van dit 16e eeuwse hout mee naar haar werkplaats en bouwt daar een prachtige viool; de San Philippo. Een uitzonderlijk instrument dat gebouwd is voor en tot leven wordt gebracht door Micha Molthoff.

A Fiddler on his route gaat over deze viool, die vele landen bezocht, waardoor hij een groot scala aan muzikale stijlen ten gehore brengt. Van de klassieke melodiëen van Tsjaikovski, de tango van Astor Piazolla tot werk van John Mayer enz...

Violist Micha Molthoff, tevens componist, speelde met oa. Het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Herman van Veen, Toon Hermans, Ute Lemper, Jaap van Zweden. Zijn muziek is te horen in films, documentaires en theaterproducties (Orkater). A Fiddler On His Route is de muzikale biografie over een man en zijn instrument, hun fusie en veelzijdigheid van melodieën, geïnspireerd door vele continenten.

Pianist Ivo De Greef vervolledigt het duo. De Greef werkte samen met uitmuntende musici (o.m. Frederic Rzewski, Misia, Henri Demarquette, Joe Broughton, Keith Lewis, Evan Parker ...) en is vaak te horen op Europese radiostations (BBC, Classic FM, Klara, Antena 2, Radio France ...). 

Media

Deze act boeken?

© 2022 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be