Les Triadours (Retour Bxl - Paris)

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Les Triadours (Retour Bxl - Paris)

Biografie

Op 13 maart 2022 uitgeroepen tot WINNAAR Concours De La Chanson: Prix Liesbeth List !! Lees HIER meer over Concours De La Chanson !

Voorstelling ‘Retour Bxl-Paris’ : een concert met liedjes van Edith Piaf en Jacques Brel, twee iconen van het Franse chanson.

In ‘Retour Bxl-Paris’ wordt het publiek meegenomen op een muzikale reis doorheen het
repertoire van twee chansonniers pur sang: Edith Piaf en Jacques Brel. Twee iconen die het Franse chanson kleur gaven, worden samen gebracht in dit uniek theaterconcert. Edith Piaf, de lyrische straatmus, zag volgens de legende het levenslicht op het trottoir van de Rue de Belville in Parijs, één van de armste wijken van Parijs. Het verschil in af-komst kon niet groter zijn met de Belg Jacques Brel, geboren in een welgesteld milieu in Schaarbeek. Beiden groeiden uit tot de belangrijkste stemmen van het Franse lied. Hun nummers ontbloten de Franse ziel: romantisch, een tikkeltje impulsief en bovenal nostal-gisch.

Op haar vijftiende maakte Piaf haar debuut als straatzangeres. Cruciaal in haar leven is de figuur Louis Leplée, een cabareteigenaar die haar op haar twintigste onder zijn vleugels neemt. De jaren daarop schreef ze een succesvol repertoire bijeen vol klassieke Franse chansons. Eind jaren 30 krijgt ze staande ovaties in de Parijse concertzalen ABC en Bobi-no. Tijdens de Tweede Wereldoorlog schrijft Piaf haar wereldberoemde nummer "La Vie en rose". Heel wat van haar werken waren geïnspireerd door haar minnaars: “Milord”, “Non, je ne regrette rien”, “Hymne à l'amour”, “A quoi ca sert l amour” … Deze grande da-me van het Franse lied kende een tragische levensdorst naar liefde en muziek.10 oktober 2023 is de 60ste verjaardag van de sterfdag van Edith Piaf.

Brusselaar Jacques Brel wordt geboren in de gegoede burgerij. Op school is hij geen hoog-vlieger en gaat aan de slag in de kartonfabriek van zijn vader.  In de katholieke jeugdbe-weging La Franche Cordée experimenteert hij met muziek en toneel en geeft hij zijn eerste optredens. Hij krijgt de smaak als artiest te pakken en trekt de deuren van de kartonfa-briek voorgoed achter zich dicht. In 1953 brengt Brel zijn eerste 2 liedjes op plaat uit: "La foire" en "Il y a". Hij vertrekt naar Parijs, eerst zonder succes. De grote doorbraak volgt wanneer Brel met "Quand on n'a que l'amour" op de proppen komt, zijn muziek slaat ein-delijk aan. Later bevestigt Brel zijn talent als chansonnier met "La valse à mille temps” en "Ne me quitte pas". Aan het einde van de jaren 50 is Brel helemaal gelanceerd. In de jaren die volgen, reist hij de wereld rond en treedt hij op in tientallen landen. Dichter bij huis staat hij in 1961 voor het eerst als hoofdact op het podium van L'Olympia, de legendari-sche concertzaal in Parijs. 9 oktober 2023 is de 45 ste verjaardag van de sterfdag van Jacques Brel.

Beleef een onvergetelijke rit van de bruisende stad “Bruxelles” naar de stad van de liefde “Paris” met de wondermooie songs van Piaf en Brel!

BIOGRAFIE

Mireille Vaessen (zang). Studeerde Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck en ging op tournee met oa. Hugo Claus.

Martine de Kok (piano, accordeon & zang). Studeerde Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck en piano aan de Jazz-Studio. In 2011 stond ze in de finale van het Utrechts Kleinkunstfestival. In het verleden werkte ze samen met o.a. Herman van Veen en Maarten Westra Hoekzema.

Sam Pasternak speelt al vanaf zijn acht jaar viool en ging al heel snel met zijn vader mee optreden. Daarnaast bespeelt hij gitaar en  cello. In 'Retour Bxl-Paris' en 'Edith!' passeren ze allemaal de revue. 

Copyright

Lynn Ferleu

Media

Agenda

Evertshuis Bodegraven (NL)
Emiel Naudtszaal Temse
Corso Berchem
Theater Het Klokhuis Antwerpen

Deze act boeken?

© 2024 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be