K.O. Brass

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

K.O. Brass

Biografie

“Soulful mathematics!” - Typhoon

Voor ze als K.O.Brass (Knock Out Brass) hun eigen weg bewandelden, schitterde deze vijf als de kopersectie van het beroemde Kyteman Orchestra in de grootste clubs en festivals. Tijdens de volledig geïmproviseerde shows van de Jam Sessions tour met The Kyteman Orchestra ontwikkelden zij hun improvisaties en jams tot een hoog niveau. Hierna nam K.O.Brass verscheidene muzikale uitdagingen aan: optredens met Wende en Typhoon, theaterconcerten met Leo Blokhuis en grootschalige muziektheaterproducties met Orkater en Het Filiaal Theatermakers. Tegelijkertijd ontstond hun eigen unieke stijl, te horen in de scherp geïnstrumenteerde composities, die ze zelf omschrijven als ‘jazz/geïmproviseerd/neoklassiek’.

Met hun roots in Suriname, Frankrijk, Israël, de Verenigde Staten en Nederland vormen de individuele kwaliteiten en karakters van de bandleden het uitgangspunt bij het componeren. Schrijven voor de speler in plaats van het instrument levert een authentieke sound op, te beluisteren op het voor een Edison genomineerde debuutalbum Keyo.

“K.O.Brass vernieuwt op het album Keyo de New Orleans brassband traditie op verbluffende wijze. Moeiteloos wordt geschakeld tussen de kenmerkende ‘second line’ ritmes van New Orleans jazz, naar pop en, ongebruikelijk in dit genre, hedendaags gecomponeerde muziek. Ingebed in ingenieuze arrangementen worden platgetreden paden hier volkomen omzeild. De eigen composities klinken volkomen logisch. Respect!“ -  Jury Edison Jazz 2021 (Keyo genomineerd in de categorie Jazz Nationaal)

Hoogtepunten:
North Sea Jazz 2022
Music Meeting Festival 2022 (met Tolyqyn)
So What’s Next 2021
InJazz Showcase Festival 2021 (online)

Bezetting:
Randell Heye – trompet, flügelhorn & bariton
Romain Bly – trompet, hoorn, Ergeländer bariton & slagwerk
Robert-Jan Looysen – hoorn
Kobi Arditi – trombone, euphonium & toetsen
Patrick Votrian – tuba, cimbasso & sousafoon

Copyright: Isabelle Renate La Poutré // JWBullee // Max Kneefel 

Media

Deze act boeken?

© 2023 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be