Focus - 50 TOUR

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Focus - 50 TOUR

Biografie

De legendarische band Focus bestaat 50 JAAR en viert dit bijzondere jubileum! Nog altijd is de band alive and kicking en wordt er onvermoeibaar rond de wereld getourd.

Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits ´Hocus Pocus´, ´House Of The King´ en ´Syliva´ hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als ´Moving Waves´, ´Focus 3´ en ´Hamburger Concerto´ staan te boek als monumentaal.

Het zijn niet de minsten die hun grote waardering voor Focus hebben uitgesproken. Dave Grohl, Rush en Marillion, om er een paar te noemen, zijn fan van de pioniers van de progressieve rock. ´Zware jongens´ als Opeth en Enslaved beschouwen Focus zelfs als een van hun belangrijkste inspiratiebronnen.

Nike gebruikte de wereldhit ´Hocus Pocus´ in de commercial tijdens het WK voetbal in 2010. Hetzelfde nummer is bovendien te horen in de remake van de Amerikaanse sciencefiction-actiefilm ´RoboCop´ en komt ook voor in de in 2020 verschenen Disney Pixar animatiefilm ‘Onward’.

Media

Agenda

Monopolis Scene Lodz (Poland)
Radio Wroclaw Wroclaw (Poland)
Rialto Cinema Theater Katowice (Poland)
WDK Rseszow (Poland)
Radio Lublin Lublin (Poland)
Festival Bilzen Meer info

Deze act boeken?

© 2024 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be