Floris & The Flames - CLASSICS IN FLAMES

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Floris & The Flames - CLASSICS IN FLAMES

Biografie

Wat als Vivaldi of Bach muziek zou schrijven voor een moderne popgroep? De vierkoppige band Floris and the Flames brengt bekende klassieke meesterwerken (van Bach en Paganini tot Glass en meer) in vurige eigentijdse versies voor jong en oud. In plaats van een zanger springt een violist van wereldklasse rond op het podium. Floris Willem studeerde klassieke viool aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen en breekt de grenzen tussen klassieke muziek en andere muziekstijlen. Hij wordt geflankeerd door drie eveneens roodharige Flames: Gert Peeten op elektrische piano, gitaar en elektronica, Dries Peeten op basgitaar en Simon Schrooten op drums en percussie. Met veel
liefde en respect voor het origineel geven ze klassieke muziek een nieuwe energie die je anders alleen op popconcerten voelt.

Het resultaat is een afwisselende show die zowel door liefhebbers van klassieke muziek als door fans van pop, rock, jazz en folk gesmaakt wordt. Herkenbaar, maar soms ook uitdagend en verrassend. Virtuoos en vurig, maar ook gevoelig en emotioneel. Een unieke muzikale rollercoaster die niemand onbewogen laat.

Over de band

Floris Willem won onder andere het prestigieuze vioolconcours Prix Vieuxtemps (2015) en is een van de meest veelbelovende Belgische muzikanten van zijn generatie. Na zijn studies aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Brussel bekwaamde Floris zich aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen. In 2017 richtte hij de band Floris and the Flames op om een breder publiek aan te spreken. In Floris and the Flames hoort u naast het virtuoze vioolspel van Floris Willem ook piano, gitaar, elektronica (Gert Peeten), basgitaar (Dries Peeten), drums en percussie (Simon Schrooten), wat voor een unieke sound zorgt. Deze vier Limburgse muzikanten genoten een klassieke opleiding en delen daarnaast hun rosse haarkleur. Samen met de Belgische componist/arranger Laurent Beeckmans brengen ze eigen composities en steken ze klassieke meesterwerken in een fris jasje.Terwijl in de klassieke muziek steeds meer nadruk gelegd wordt op authenticiteit, muziek zo partituurgetrouw mogelijk uitvoeren met het oorspronkelijke instrumentarium, slaat Floris and the Flames een andere richting in. Ze kiezen ervoor om klassieke muziek in een verrassende eigentijdse interpretatie te brengen, met moderne instrumenten, elektronica en invloeden uit verschillende andere muziekstijlen zoals pop, rock, jazz, folk en latin.

Floris and the Flames trad op in:
- televisieprogramma De Ideale Wereld op Canvas (video);
- concertzaal MuTh tijdens een Oostenrijkse tournee;
- Festival d'Uzerche in Frankrijk;
- wereldtentoonstelling ‘EXPO 2020’ in Dubai (video);
- BOZAR in Brussel (video);
- verschillende festivals (video);
- voorprogramma Bart Peeters (link).

Media

Agenda

CC De Borre Bierbeek Meer info

Deze act boeken?

© 2023 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be