Don Kosakenchor Russland

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Don Kosakenchor Russland

Biografie

The Soul Of Russia

Na een spectaculair jubileumtournee in 2017 door Europa nu weer terug in de Nederlandse en Belgische theaters en concertzalen.

Voor Russen speelt de ‘Russische ziel’ een belangrijke rol. Het Don CossackChoir of Russia, onder leiding van Marcel N.Verhoeff en begeleid door zes instrumentalisten, neemt u mee op een muzikale reis door Rusland waarin ‘De ziel van Rusland’ centraal staat. Beroemde klassieke composities worden gecombineerd met in het Westen minder bekende opzwepende Russische volksliederen. De 22 – in Rusland woonachtige - professionele zangers van het Don CossackChoir of Russia/Don KosakenChor Russland brengen de muziek op een zeer overtuigende manier en het publiek is altijd verrast door het enthousiasme dat deze zangers op het podium uitstralen. De meesten van hen zijn verbonden als solist aan een van de beroemde theaters in Rusland -  De 6 instrumentalisten (alle laureaten) bespelen hun instrument - balalaika, domra en bayan - op een bijzonder virtuoze wijze.

Het koor trad op in onder meer Dom Muzika (Moskou), Het Witte Huis (Moskou), het Concertgebouw (Amsterdam), Liederhalle (Stuttgart), Musikhalle (Hamburg), Die Glocke (Bremen) ICC (Berlin) Capitool (Gent), Roma (Antwerpen) en in Aspendos Arena (Antalya).  De TV-special – opgenomen in het Concertgebouw te Amsterdam - werd prime-time uitgezonden door de AVRO/TROS op Oudejaarsavond en scoorde opvallend hoge kijkcijfers.

"Van de onbevreesde hoge tenoren tot de laagste bassen, de DCC heeft een geluid dat zo donker is als middernacht en zo uitgestrekt als Rusland." (The Independent)

"Het legendarische Don Kozakkenkoor uit Rusland  - Don zoals in de rivier, niet zoals in Giovanni - geeft de bij kaarslicht aangestoken kerstavond-vespers van de Russisch-orthodoxe kerk weer: duistere stem en open-keelgezang, zo ver van het Anglicanisme als geroosterd van gans." (The Guardian)


Fotograaf: Monique Liet – Lay-Out: Van Loenen/Amsterdam

Deze act boeken?

© 2021 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be