Bloedend Hart

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Bloedend Hart

Biografie

Bloedend Hart      Ge(re)animeerd!

Decennialang genoten Vlamingen en Nederlanders van hun muzikale parels. In de jaren 90 zongen duizenden fans luidkeels Overspel, De Eerste Communicant of Brugse Wals mee in kleine parochiezaaltjes en grote concertzalen, maar ook op festivals zoals Leffingeleuren, De Gentse Feesten, Labadoux of Dranouter Festival.

Het ging pas hard toen de Belcanto’s van de Westhoek Westtalent wonnen, de publieksprijs van het Humorfestival in Marke en de finale haalden van het Leids Cabaretfestival.

Ze speelden live tijdens de verkiezingsshow van Zwarte Zondag in 1991, waren te gast in de 7de dag en waren de muzikale opener van de tv-show ‘Rosa’.
Maar het bleef niet bij de Vlaamse televisie alleen. Ze traden op tijdens een tv show op de Duitse ZDF en hun optreden tijdens Cabarestafette in de Kleine Komedie in Amsterdam, werd uitgezonden op de Tros, de Nederlandse tv-zender.

Hun shows en CD’s “Op Adem”, “Tussen wieg en kist”, “De laatste minnaars”, “De stille trom”, “Het ontroerendste van BH”, “Scheerschuim”, “Bloedend Hart overwintert” enz… volgden elkaar op. Bloedend Hart, bekend van het levenslied met een knipoog, schreef over eenzaamheid, kinderverdriet, gestolen geluk en verloren liefdes. Er waren smachtende odes aan Linda, Nicole, Georgette, Marie Rose of José, absurde teksten als Spons of Eernegem en kinderlijk blije meezingers als A.a.ardennen of Overspel.

Ondertussen nestelden een tweede en zelfs derde generatie fans zich onder hun warme deken van ontroerende liedjes. Jarenlang werden de CD’s van Bloedend Hart grijs gedraaid in auto’s op reis naar het zuiden, in slaapkamers of tijdens jeugdkampen. 35 jaar na de start van Bloedend Hart worden in de Westhoek nog steeds heel wat fuiven afgesloten met Overspel, het pakkende liefdesverhaal van Gilbert en Marie-Rose.
Als je eigen liedjes stilaan cultureel erfgoed worden, dan kun je twee dingen doen. Nostalgisch terugblikken of er weer invliegen.

Joost Denuwelaere en Frank Verdru kiezen nu voor dat tweede. Vanaf september gaan ze opnieuw optreden met band. De gekende Bloedend Hart ingrediënten zullen niet ontbreken, klassiekers worden afgewisseld met nieuw werk. De klungelende mens wordt weer opgevoerd, soms zal hij je doen lachen, een andere keer laat hij je misschien een traan wegpinken. 

Agenda

OC Utendoale Westouter
OC Utendoale Westouter
De Boot Merkem
CC Ghybe Poperinge
De Zwerver Leffinge
De Gulden Zonne Hooglede

Deze act boeken?

© 2024 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be