Bal Merklez

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Bal Merklez

Biografie

BAL MERKLEZ: het meest energieke, humoristische, opzwepende en ontroerende balkan-klezmerorkest van Belgische bodem. Een bende van dat soort kaliber die het niet nalaat om van elke gelegenheid een onvergetelijk feestje te maken.

Met hun ietwat van de traditie afwijkende bezetting zetten ze zichzelf met een uniek klankenpallet op de kaart en willen ze hun publiek beroeren met traditionele maar ook zelfgeschreven nummers. Met een handvol arrangeurs uit eigen rangen gaan de zaken vooruit ten huize BAL MERKLEZ.

Hun repertoire bestaat uit de typisch ophitsende up tempo nummers en de naar de keel grijpende tranentrekkers die ze puur en onversneden brengen. Kiezen voor dat naturelle doen ze heel bewust want het respect voor de authenticiteit van de muziek is een must voor de groep.

Professionele en ambitieuze muzikanten die elk, vanuit hun eigen geschoolde achtergrond een bijdrage leveren aan de groep. Dat maakt hen bijzonder veelzijdig en zorgt ervoor dat ze, gewapend met veel vakkennis, elke nieuwe uitdaging kunnen trotseren. Een orkest dat alle remmen losgooit en je spontaan even alles doet vergeten maar tegelijkertijd ook inzet op professionalisme en engagement, is zonder meer the best of both worlds.

Dat deze mix vruchten afwerpt, is bewezen toen BAL MERKLEZ in juli 2020 uitgeroepen werd als winnaar van de allereerste wedstrijdeditie van BLOW! to Woodstock. Daardoor mogen ze in juli 2021 het kot op stelten gaan zetten op het Woodstock der Blasmusik Festival in Oostenrijk.
 

Media

Deze act boeken?

© 2024 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be