Augustijn

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Augustijn

Biografie

Augustijn groeide als zoon van Willem Vermandere op in een muzikale omgeving.

In 2019 verscheen het debuutalbum 'Echt' van 'Augustijn'. Na drie Engelstalige cd's onder de naam 'Willemsson', schreef Augustijn Vermandere deze keer twaalf liedjes in het West-Vlaams. "Noem iets 'echt' en mensen denken onmiddellijk dat het net NIET echt is. Goed zo, laat mensen maar eens nadenken!" dixit Augustijn.
Zijn beroemde achternaam laat hij wel weg, hoewel hij zijn afkomst allerminst ontkent of verbergt, cfr. de eerste single en radio-hit 'In de schouwte'.

Zijn tweede album 'Gin oge toe' verscheen in 2020. Het werd een rijkere plaat. Rijker in de zin van: iets meer geproducet, meer instrumenten, meer laagjes. Ook de titel is gelaagd: de liedjes zijn meestal bespiegelingen, dus met 'ogen toe'. Maar het duidt ook op wakker liggen van iets en kritisch blijven: 'geen oog toedoen / toeknijpen'. Eerlijk, persoonlijk en authentiek. Het zijn begrippen die een rode draad blijken doorheen de soms ingetogen, soms opzwepende, maar steeds toegankelijke muziek van de zanger-muzikant.

In 2022 kwam ‘kweethetnie’ uit, zijn derde album.
“‘Ik weet het niet’ lijkt me vaak het enige zinnige antwoord dat je kan geven tegenwoordig, maar er zijn er maar weinig die dat durven…”, aldus Augustijn. Een iets donkerdere plaat, dus eerder eentje om ’s avonds te beluisteren. Augustijn nam opnieuw de opnames en alle instrumenten voor zijn rekening, maar steeds onder het toeziend en kritisch oog van producer Pedro De Bruyckere.

Deze keer 14 sfeervolle liedjes in het West-Vlaams, vol afwisseling, getuige de singles ‘Mijn land’ (een cover van Willem Vermandere), ‘Een klein gebaar’ (voor een overleden vriend), ‘Ja santé’ (met de virale video, 500+ shares) en ‘Ossan zeer’ (de bijzondere bewerking van de Red Zebra-klassieker ‘I can’t live in a living room’, met Peter Slabbynck).

Live laat Augustijn zich bijstaan door 2 topmuzikanten: Micha Vandendriessche op drums en Wim Buysse op bas. Op aanvraag ook solo beschikbaar.

Als singer-songwriter heeft Vermandere zijn stem gevonden, als componist zijn talenvorm, als arrangeur zijn stijl. Zijn invloeden gaan van de onvermijdelijke Beatles tot A-Ha, van Chris Isaak tot Eels, van Ben Folds tot Bach...

RECENSIE

Peter De Rop 27/02/2019 - Echt helemaal Vermandere (junior)
“Augustijn heeft een plaat uit. Met twaalf knappe liedjes, in het West-Vlaams. En zelfs al was Augustijn niet de zoon van Willem Vermandere geweest, dan nog hadden we het knappe liedjes gevonden … Thema’s die Willem in zijn werk graag laat opduiken, worden ook door Augustijn bezongen, zij het dan in een gesmaakte 2.0-versie … In Echt Plastiek gaat het onder meer over authenticiteit, in Noois Content over de ‘doe maar normaal’-attitude van de West-Vlaming. In GVD joat en Past up waarschuwt hij voor de teloorgang van de kritische geest, om even verderop te fulmineren tegen de instant-genietenfetisj van de millennials, en tegen de dwingelandij van internet en andere media. Toch bewaart hij zijn vetste knipoog niet voor generatie Z, maar voor de fans van Vermandere senior, met hun retoriek van “je vader is beter”. In de schouwte is ’t beter, repliceert Augustijn bescheiden. En ook in die schaduw kunnen dus heel mooie liedjes worden gemaakt.”

COPYRIGHT

Frank Lambrechts

Media

Agenda

Amberhoeve Schorisse
OC Marke Meer info
De Branding Middelkerke
GC Kadans Wuustwezel

Deze act boeken?

© 2022 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be