Astor Klezmer Trio

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Astor Klezmer Trio

Biografie

Er zijn twee programma's beschikbaar.

1. VAN KLEZMER TOT PIAZZOLLA
2. MUZIKALE REIS DOORHEEN OOST-EUROPA

Gespeeld door drie veelzijdige muzikanten !
De fluitist Marc Grauwels (werkte mee aan de soundtrack van de film “Amadeus” en vele samenwerkingen oa. met Ennio Morricone, Yannis Markopoulos …), aan wie Astor Piazzolla zijn meest gespeelde stuk "Geschiedenis van de Tango" opdroeg.
De violiste en Klezmer-zangeres Joëlle Strauss en
de eclectische accordeon-beoefenaar Christophe Delporte vervolledigen dit bijzonder trio.

Programma 1. VAN KLEZMER TOT PIAZZOLLA

Een voorstelling beginende met Klezmer muziek , vervolgens traditionele tangos gezongen in het Yidisch door de Joodse immigranten in Buenos Aires rond 1900 en eindigend met Tangos van Astor Piazzolla.

Tussen de Klezmer muziek en de Argentijnse Tango is er slechts één stap, die in de jaren 1920 door de omvangrijke Joodse gemeenschap van Buenos Aires gezet werd. De "Astor Klezmer trio" brengt om te beginnen hulde aan de beroemde Argentijnse componist, Astor Piazzolla die zijn "Geschiedenis van de Tango" opdroeg aan Marc Grauwels. De Tango onstaat in Buenos Aires in de jaren 1880 uit de smeltkroes van Italiaanse, Spaanse, Franse, Afrikaanse en Joodse migranten. Enkele jaren later kent de Joodse gemeenschap een ongeziene groei. Joodse muzikanten beginnen vanzelf tangos te spelen en tangos in het Yiddish te componeren.

De Joodse Tango reist zelf de wereld rond in de bagages van de Joodse muzikanten, van Buenos Aires naar New York, langs Polen en op deze manier terug naar Oost-Europa, ooit de bakermat van de Klezmer muziek. Vandaar de ietwat verrassende naam van dit ongewone trio "The Astor Klezmer Trio"

Programma 2. MUZIKALE REIS DOORHEEN OOST-EUROPA

Playlist: Trad. Bulgaars Doyna - Bulgare; Trad. Pools Tabakiera; Trad Bulgaars Heyser - Bulgare;  Trad. Rom Pas O Panori; Trad Klezmer Broyges; Trad Roumeens Sirba;  W.Popp « Air Bohémien Russe »;  Fr. Doppler « Fantaisie Pastorale Hongroise »; Trad. Yiddish Rumenye Rumenye; Trad. Ukrainien Plywe Kacza Po Tysyni; Yiddish Charleston Kum leybke tantsn.

MARC GRAUWELS was oa verbonden aan het ‘Orkest van de Opera van Vlaanderen’, de ‘Muntschouwburg Brussel’, het ‘Symfonisch Orkest van de Belgische Radio en TV’ en het ‘Conservatorium van Brussel’.
Joëlle Strauss trad op met oa Roby Lakatos, Alicia Svigals ; Christophe Delporte speelde met oa Astoria, Annie Cordy en deed opnames met oa Vaya Con Dios.

 

Media

Deze act boeken?

© 2024 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be