Amanda & The Whoopies

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Amanda & The Whoopies

Biografie

 

Klaar voor een avond onversneden nostalgie met een vette knipoog? Amanda & The Whoopies duiken in een aanstekelijk retro repertoire!

Bij Amanda & The Whoopies laten frontvrouw Amanda Jolie – pseudoniem voor Amaryllis Temmerman – en haar drie kompanen Woody, Willy en Wally Whoopie – ofwel Pascal Vernimmen, Ron De Rauw en Micha Vandendriesche – zich inspireren door de feelgoodmuziek uit de jaren vijftig en zestig. Die hijsen ze eigenhandig in een meerstemmig jasje, gecombineerd met een sterk staaltje visuele humor. Ook modernere nummers krijgen probleemloos hun typerende, vrolijke retrolaagje.

Om zich helemaal in hun rol te verplaatsen, maten de bandleden zich een heus achtergrondverhaal aan. Amanda Joorissen, beter bekend als sterzangeres Amanda Jolie, trok voor vier maanden naar de Verenigde Staten om het te maken in Las Vegas. Vanuit Brussel nam ze het vliegtuig naar New York en vervolgens reed ze Route 66 op met haar huurwagen: een rode polka dot VW Transporter. Haar favoriete merk en kleur. Onderweg krijgt Amanda autopech in Louisiana en komt uiteindelijk terecht in de garage van de gebroeders Whoopie. Ze raakten bevriend, met alle anekdotes van dien, en besloten om samen op tournee te trekken naar Europa. Volgende halte: België!

Lees hun volledige ontmoetingsverhaal hier

 

GEZELSCHAP

Amanda 
Amaryllis Temmerman is een all-round artieste, die al heel wat watertjes doorzwommen heeft. Op haar 18de gaat ze een jaar rondtoeren met de internationale jongerenorganisatie Up with people. Ze zingt en danst in heel wat landen van Amerika en Europa. Ze studeert pers- en communicatiebeheer in Gent, maar de podiumdroom laat haar niet los. Daarom volgt ze daarna toch nog les aan de musicalafdeling van het conservatorium in Brussel. Presenteren en acteren zitten haar in het bloed: op RTV presenteerde ze het weekendprogramma Trendiez en in de serie Spoed en Familie kon je haar aan het werk zien als Femke Vincke en Greet Baele. Ook zingen zal ze altijd blijven doen. Ze heeft ondertussen al 4 soloalbums op haar naam staan.

Willy
Ron De Rauw is een bezige bij. Met zijn cabaretgroep ‘Ongehoord’ was Ron in 1984 laureaat op het Camerettenfestival in Delft. Hij schreef muziek voor en deed de muzikale coaching van “Terug Normaal” van Els de Schepper, speelde Wilfried in Familie en werkte als gastacteur mee in o.a. Rox, Mega Mindy, Wittekerke, Twee Straten Verder, De Man, Gilliams&DeBie, LouisLouise, … Ondertussen had hij nog Little Ronny Peacock & the Belmundo’s (muzikale humor met Rembert De Smet en Peter Merckx), deed hij een solo-show (dadooRonron), trad hij solo op in The Venetian in Las Vegas en was (en is) hij coach van diverse artiesten in het humor/muziek-genre. Hij is de ene helft van Jummoo, is regelmatig te horen en te zien in commercials, schrijft samen met zijn vrouw aan de theaterproductie “Als Heimer Komt” en trekt momenteel in Europa rond met Amanda & The Whoopies.

Wally
Micha Vandendriesche is samen met Lieselot De Sadeleer de oprichter en bezieler van ’t Schoon Vertier. Met deze cabaretband proberen ze de fanfares die in de geschiedenis een rode draad waren bij “de gewone mens op de straat” een nieuw leven in te blazen. Als muzikant speelt hij vooral drums en slagwerk. Piano gebruikt hij eerder voor het componeren van muziek. Bijvoorbeeld voor de nummers van ’t Schoon Vertier, maar eveneens voor theater, film en reclame.
Of hij nu muziek speelt, acteert of performt, energie en uitstraling draagt hij steeds hoog in het vaandel.

Woody
Pascal Vernimmen is eigenlijk graficus van opleiding met een grote liefde voor (Rock & Blues) muziek. Aangezien hij zijn elektrische gitaren niet kan molesteren bij Amanda & The Whoopies, is er een hele nieuwe akoestische wereld voor hem opengegaan. Zeer snel werd duidelijk dat er een aantal baslijnen dienden toegevoegd te worden. Daarom stuurde zijn grote vriend Leo vanuit het verre US van A een Fender-basgitaar. Iedereen blij!

Media

Agenda

Maison des Arts Schaarbeek

Deze act boeken?

© 2019 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be