Rudi Vranckx

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Rudi Vranckx

Biografie

Rudi Vranckx is een Belgisch journalist die werkt voor VRT Nieuws. Hij houdt zich vooral bezig met internationale conflicten (Irak, Libanon, Israël, Palestina, Syrië). Rudi Vranckx brengt een lezing over zijn leven als oorlogsverslaggever in conflictgebieden. Al ruim een kwarteeuw volgt hij voor de VRT oorlogen en conflicten en maakte hij documentaires voor Canvas: Bonjour Congo, de Vloek van Osama, Niemandsland, Kleine Helden,  IS in het Vizier, De Nomaden, Vranckx, … Hij schreef verschillende boeken, waaronder 'Oorlog om de geesten', 'Kleine Helden’ en ‘Mijn Kleine Oorlog’.

Het moordende kalifaat, de radicalisering van Belgische moslims, de terreuraanslagen, de vluchtelingen, de dreiging, de groeiende kloof: VRT-oorlogsreporter Rudi Vranckx ziet een wereld waarin verdraagzaamheid zwaar onder druk staat. Het is geen klassieke oorlog meer, van een zichtbare vijand aan de overkant, een oorlog om geld of olie of macht of grondgebied. Dat bekommert Vranckx, die de vlijmscherpe analyse van een nieuwe wereld maakt. Deze lezing gaat veel verder dan het fenomeen IS. Vranckx tekent het toekomstbeeld van onze mondiale samenleving en stelt vast dat we vooral niet mogen wegkruipen in de bunkers van de angst voor elkaar.

Voor de buitengewone moed en toewijding waarmee hij de persoonlijke verhalen van mensen die het slachtoffer zijn van conflict dichter bij de wereld brengt en strijdt voor rechtvaardigheid, ontving hij als oorlogsverslaggever in conflictgebieden de Carnegie Wateler Vredesprijs 2018. Dit jaar ontving Vranckx ook een eredoctoraat van VUB en ULB.

Agenda

GC De Corren Steenokkerzeel Meer info
CC Stroming Berlare Meer info
Hoogstraten
Hoeselt Meer info
Amelberga Stekene Meer info
CC Asse
CC De Biekorf Lebbeke Meer info
Parochiezaal Lille (Herentals)
CC De Herbakker Eeklo Meer info
OC De Witte Merel Lint Meer info
CC Belgica Dendermonde Meer info
CC De Fabriek Sint-Lievens-Houtem Meer info
Zaal Skala Kalken Meer info

Deze act boeken?

© 2020 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be