Rudi Vranckx

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Rudi Vranckx

Biografie

Rudi Vranckx is een Belgisch journalist die werkt voor VRT Nieuws. Al ruim een kwarteeuw volgt hij voor de VRT oorlogen en conflicten en maakte hij documentaires voor Canvas: Een zomer als geen andere, Bonjour Congo, de Vloek van Osama, Niemandsland, Kleine Helden,  IS in het Vizier, De Nomaden, Vranckx, … Hij schreef verschillende boeken, waaronder 'Oorlog om de geesten', 'Kleine Helden’, ‘Mijn Kleine Oorlog’ en 'Een zomer als geen andere'.

In deze lezing staat Vranckx stil bij oorlogen en problemen van onze tijd. Afgelopen zomer reisde hij met een camper door Europa op zoek naar de impact van het coronavirus. Verder staat hij stil bij het moordende kalifaat, de radicalisering van Belgische moslims, de terreuraanslagen, de vluchtelingen, de dreiging, de groeiende kloof: VRT-oorlogsreporter Rudi Vranckx ziet een wereld waarin verdraagzaamheid zwaar onder druk staat. Het is geen klassieke oorlog meer, van een zichtbare vijand aan de overkant, een oorlog om geld of olie of macht of grondgebied. Dat bekommert Vranckx, die de vlijmscherpe analyse van een nieuwe wereld maakt. Vranckx tekent het toekomstbeeld van onze mondiale samenleving en stelt vast dat we vooral niet mogen wegkruipen in de bunkers van de angst voor elkaar.

Voor de buitengewone moed en toewijding waarmee hij de persoonlijke verhalen van mensen die het slachtoffer zijn van conflict dichter bij de wereld brengt en strijdt voor rechtvaardigheid, ontving hij als oorlogsverslaggever in conflictgebieden de Carnegie Wateler Vredesprijs 2018. In 2019 kreeg Vranckx ook een eredoctoraat van VUB en ULB.

Agenda

CC Stroming Berlare Meer info
GC De Corren Steenokkerzeel Meer info
Hoeselt Meer info
Cultuurhuis Merelbeke Meer info
CC De Herbakker Eeklo Meer info
Oud Gasthuis Asse
CC De Biekorf Lebbeke Meer info

Deze act boeken?

© 2021 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be