Riadh Bahri

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Riadh Bahri

Biografie

VRT-televisiejournalist Riadh Bahri presenteert en schrijft voor vrtNWS. 

In 2016 verscheen zijn eerste boek “Depressief? Loser” (Borgerhoff & Lamberigts) gebaseerd op de documentaire die Phara de Aguirre maakte voor het magazine KOPPEN rond zijn depressie. Riadh begon als journalist voor Karrewiet in 2009 en werkte daarna voor Terzake. Hij presenteerde mee de verkiezingsshows in 2012 en 2014 op één. Hij presenteerde het Canvas-programma 'Login' en werkt sindsdien voor Het Journaal.

U kan kiezen uit 3 lezingen:
- Depressief? Loser!
- Fake News
- Het verhaal van Het Journaal

DEPRESSIEF? LOSER!
Riadh Bahri doorbreekt een taboe. Hij filmde wat een depressie doet met een mens, en dat is niet min. Tijdens de lezing “Depressief? Loser!” blikt Riadh terug op zijn donkerste dagen en staat hij stil bij de confronterende en hoge depressie- en zelfmoordcijfers in Vlaanderen. Treffend en inspirerend beschrijft hij hoe hij de draad van zijn leven opnieuw oppakt, stap voor stap... Bahri brengt een emotioneel pleidooi voor het zoeken van én de noodzaak aan professionele hulp.

FAKE NEWS
"You are Fake News!" Het zijn intussen bijna legendarische woorden van de op dat moment pas verkozen Amerikaanse president Donald Trump aan het adres van de nieuwszender CNN. Maar wat is Fake News? Waar komt het vandaan? Hoe wapenen we ons daartegen? Van Brexit tot Trump, van Macron tot Obama. Van de aanslagen in ons land tot een diner in de Eiffeltoren in Parijs. Wat hebben al deze dingen gemeen? Riadh Bahri levert een uniek inzicht in de wereld van Fake News, propaganda en gewoon ‘slechte journalistiek’. Na afloop zal geen enkel televisiejournaal, krantenartikel of online-bericht nog hetzelfde zijn.

HET VERHAAL VAN HET JOURNAAL
Het VRT televisiejournaal is al meer dan 50 jaar de vaste bron van informatie voor miljoenen Vlamingen. Riadh Bahri werkt al zeven jaar voor VRT Nieuws en sinds 2012 als verslaggever voor Het Journaal. In deze lezing neemt hij jullie mee achter de schermen van het best bekeken nieuwsprogramma in België. Hoe worden journaals gemaakt? Wie doet wat? Op welke manier worden keuzes maakt? Waarom is iets nieuws en waarom niet? Na afloop heeft Het Journaal geen geheimen meer.

Agenda

GC De Kam Wezembeek-Oppem Meer info
GC De Boesdaalhoeve Sint-Genesius-Rode Meer info
BICC Peer Meer info
CC De Borre Bierbeek Meer info

Deze act boeken?

© 2018 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be