Isabeau Sas - Santé!

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Isabeau Sas - Santé!

Biografie

Van de Bijbel tot Napoleon Bonaparte of de familie Meiland, wijn is een belangrijk onderdeel van onze beschaving, cultuur en geschiedenis. We maken al langer wijn dan we geschiedenis neer schrijven. Onze liefde voor wijn is dus niet alleen prehistorisch, onze geschiedenis loopt er parallel mee. Laat je meeslepen op een rollercoaster doorheen de tijd van de oude Grieken tot de monniken in Bourgogne en de Engelse adel in Bordeaux. Wat heeft de reformatie met riesling te maken en hoe komt het dat Lodewijk de XIV onrechtstreeks de wijnbouw in Zuid-Afrika heeft geprofessionaliseerd. Je ontdekt het allemaal op deze sappige avond vol leuke wijnverhalen. Deze lezing put uit het boek "Santé, word wijnkenner in 30 dagen".

Met ‘Santé, word wijnkenner in 30 dagen’ (Borgerhoff & Lamberigts, april 2022) schreef Isabeau Sas een toegankelijke gids voor wijnliefhebbers. Een boek geschikt voor iedereen die niet zo veel van wijn kent, maar het wel graag drinkt. "Met de basiskennis uit deze gids op zak, praat zelfs de grootste leek voortaan mee over chardonnay en merlot, Zuid-Afrika en Bourgogne", aldus Sas. "Culinaire boeken zijn nog nooit zo populair geweest", klinkt het bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts. "Kookboeken voor vegans, hoofdstukken vol comfort food, gerechten uit een specifieke keuken… Maar waar zijn de toegankelijke boeken over wat we massaal ontkurken bij al die culinaire creaties: wijn?"

Biografie Isabeau Sas:

Isabeau woonde in Zuid-Afrika, Bordeaux en California, telkens op zoek naar goede wijn en goede verhalen. In 2016 richtte ze Our Daily Bottle op. Een start-up die wijn toegankelijk maakt voor millennials en iedereen die zegt "ik drink wel graag wijn, maar ik ken er eigenlijk niks van". Ze maakt ook zelf wijn met haar vader in Zuid-Afrika en verkoopt deze flessen op de Belgische markt. Haar passie voor wijn als eeuwenoud product pende ze neer in het boek "Santé" (april 2022). Een boek dat je in 30 dagen alles leert wat je moet weten over wijn. Een vlot geschreven boek over wijn vol humor en sappige verhalen.

Deze act boeken?

© 2024 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be