Herman Boel

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Herman Boel

Biografie

Lezing Waarom mensen in mythes geloven

Sommige mythes zijn zo hardnekkig dat ze al jarenlang voor waar worden doorverteld. Maar muizen zijn niet dol op kaas, seks voor de wedstrijd kan, Eskimo's hebben géén duizend woorden voor 'sneeuw', onze aarde is niet rond en zelfs de Vlaamse Leeuw blijkt helemaal geen leeuw te zijn.

In deze lezing op basis van het boek "666 leugens die iedereen gelooft" zet Herman Boel voor eens en altijd de puntjes op de i en vertelt hij u waarom mensen in al die mythes geloven.

Herman Boel is zelfstandig vertaler en bestuurslid van SKEPP. Hij vertaalde (en bewerkte) eerder al het naslagwerk Het Woordenboek van de Skepticus, een overzicht van vreemde overtuigingen, grappige misleidingen en gevaarlijke waanideeën. Nadien volgde een humoristisch boek in samenwerking met (wijlen) Patrick De Witte, maar ook vier populaire weetjesboeken waarvan 666 leugens in het Chinees werd vertaald en in China werd uitgebracht.

Als taalkundige is hij actief onder de naam De Taalfluisteraar en was hij in 2015 gastdocent aan de Universiteit van Shanghai. Hij geeft regelmatig gastcolleges aan de departementen Toegepaste Taalkunde van de universiteiten van Gent en Antwerpen en coacht zowel beginnende als gevestigde vertalers.

Maak uw borst alvast nat want hij test ook hoe vatbaar u zelf voor al deze mythes bent en hoe goed u mythe van waarheid kunt onderscheiden!

Agenda

Stedelijke Bibliotheek Utopia Aalst Meer info
Het Stadsmagazijn Antwerpen Meer info
Gemeentezaal De Brouwerij Weelde Meer info

Deze act boeken?

© 2018 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be