Gust De Coster

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Gust De Coster

Biografie

Lezing WIT-LOF FROM BELGIUM

Gust De Coster neemt ons mee naar de legendarische radio studio’s van FM-Bruxel en BRT 2 Vrijaf om de periode 1978 – 1982 weer helemaal tot leven te brengen. Het wordt een nostalgische trip van jewelste. Mede dankzij exclusieve beelden en audio-fragmenten.

Gust De Coster is bij het grote publiek bekend van het  populaire Radio 2 programma Vrijaf uit de jaren '80. Hij lanceerde toen ook de term “Belpop”. Het boek "Wit-Lof From Belgium", de radioreeks en vier fel gezochte CD's waren een logisch vervolg.

Verder was/is hij actief als muziekprogrammator bij o.a. Radio Donna, Radio 1, Radio 2, Joe, Nostalgie en tevens DJ en presentator op de grote Belgische podia. Samen met Geert De Bruycker schreef hij in 1990 het boek “Wit-lof From Belgium” met daarin een overzicht van 40 jaar popgeschiedenis in België.

Zijn lezing focust zich op de beginjaren (rond 1980) van de Belpop, wat een razend interessante periode in de Belgische muziekwereld was en tot nu toe nog enigszins onderbelicht is gebleven. Het woord/genre Belpop moest nog uitgevonden worden. Meer hierover in de lezing uiteraard : van de eerste elpees van The Kids (1978) tot de eerste uitzendingen van Vrijaf (1982). Gust De Coster is de man die het van op de eerste rij heeft meegemaakt en vooral mee heeft gemààkt ! Hij leest een paar fragmenten uit het iconische boek, vertelt  verhalen en grappige anekdotes, maakt beschouwingen en analyses en dat alles gelardeerd met typische muziekfragmenten en exclusief beeldmateriaal van toen.

Razend interessant voor wie er bij was, en misschien nog meer voor wie het nièt heeft mogen of kunnen meemaken. Laat je meevoeren op deze unieke nostalgische trip !

Agenda

DC Amelberga Stekene Meer info
Bibliotheek Kortrijk Meer info
Oc De Leege Platse Beselare
Schouwburg Stadhuis Genk 089 65 43 75 of sociaal.welzijn@genk.be
Belgica Bis Dendermonde Meer info

Deze act boeken?

© 2024 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be