Gust De Coster

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Gust De Coster

Biografie

Lezing WIT-LOF FROM BELGIUM

Gust De Coster is bij het grote publiek bekend van het  populaire Radio 2 programma Vrijaf. Hij lanceerde ook de term “Belpop” en de populaire radioreeks “Witlof From Belgium”.

Verder was/is hij actief als muziekprogrammator bij o.a. Radio Donna, Radio 1, Nostalgie en tevens DJ op de grote Belgische podia. Samen met Geert De Bruycker schreef hij het boek “Wit-lof From Belgium” met daarin een overzicht van 40 jaar popgeschiedenis in België.

Zijn muzikale lezing focust zich op de beginjaren (rond 1980) van de Belpop, wat een razend interessante periode in de Belgische muziekwereld was en tot nu toe nog enigszins onderbelicht. Het woord/genre Belpop moest nog uitgevonden worden …  mèèr hierover in de lezing uiteraard. van de eerste elpees van The Kids (1978) tot de eerste uitzendingen van Vrijaf (1982). Gust Decoster is de man die het van op de eerste rij heeft meegemaakt en vooral mee heeft gemààkt !

Er wordt een combinatie gebracht van:

- Verhalen en anekdotes van 1978 t.e.m. 1982. Van de eerste twee albums van THE KIDS tot het eerste jaar van VRIJAF. Hij vertelt fragmenten uit het iconische boek, anekdotes, verhalen en analyses;

- Muziek: Gust draait platen (muziekfragmenten)!

Razend interessant voor wie er bij was, en misschien nog meer voor wie het nièt heeft mogen of kunnen meemaken.

Deze act boeken?

© 2023 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be