Chris Dusauchoit

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Chris Dusauchoit

Biografie

DE HOND ZOALS HIJ IS: Een geheel andere kijk op ons favoriete huisdier

 

Dit is vooral geen lezing met praktische tips. Je komt niet te weten hoe je je hond het beste kunt doen zitten of liggen. Je krijgt ook niet te horen welke rashond nu het beste bij je past. Laat staan wat voor lekkers je voor je hond allemaal kunt kopen of koken.

Dit is wel een verhaal. Over de verbluffende oorsprong van de hond, hoe dat dier 36.000 jaar geleden langzaam gedomesticeerd raakte. Wat die oorsprong vandaag nog betekent voor de moderne hond en de moderne baas. Waarom het niet verstandig is om over roedels te praten als het niet over wolven gaat. Over hoe de hond doorheen zijn evolutie als geen ander dier leerde om op onze signalen te letten. Een verhaal over hoe slim ze wel zijn, en hoe ze onder ons vel kruipen. Het is een zoektocht naar de ware aard van de hond.

Dit is een lezing voor mensen die een hond hebben, of eentje overwegen en zelfs voor wie geïnteresseerd is in onze relatie met (huis)dieren in het algemeen. Er passeren wel eens moeilijker begrippen als cognitie, neotenie en domesticatie. De minimumleeftijd ligt op 16 jaar. De lezing put uit het boek “Honden zoals ze echt zijn” (Borgerhoff & Lamberigts).

Media

Agenda

Minderbroederskerk Maaseik

Deze act boeken?

© 2023 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be