De Spiekpietjes

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

De Spiekpietjes

Biografie

„De Spiekpietjes“ is een mini-musical voor alle kinderen die nog in de magie van Sinterklaas geloven, gebaseerd op de gelijknamige populaire boekenreeks van Thaïs Vanderheyden.

In deze musical leren we wat je allemaal moet kunnen om een ECHT Spiekpietje te zijn. Krijgen de Pietjes op het einde hun Spiekpietjesdiploma van Sinterklaas? Dit ervaar je allemaal in 50 minuten pure FUN!

Deze musical werd gecreëerd door Tom Dewulf en Jolijn Antonissen van Weerwolf vzw. Dit gezelschap won recent nog de 11e editie van het ‘Kindertheaterfestival Spekken’ te Gent met hun voorstelling ‘Lotta en de Slodderkip’, vertolkt door Jolijn Antonissen. Ditzelfde team bruist nu in ‘De Spiekpietjes’ van energie en zingt bekende en nieuw geschreven Sinterklaasliedjes.

Met behulp van verschillende instrumentjes en rekwisieten maken ze deze show tot een dynamisch en interactief kinderspektakel. Dit energieke duo zorgt met hun mooie zang, leuke dansjes en heel veel humor voor een perfecte familienamiddag/schoolvoorstelling!

Thaïs Vanderheyden

Thaïs Vanderheyden schreef meerdere succesvolle kinderboeken zoals ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’, ‘De warenhuismuisjes’, ‘Zandmannetje waar blijf je’, ‘Over botjes, protjes en snotjes’ en  ‘De vuilnisbeltbeestjes’. Haar boeken worden door kinderen over de hele wereld gelezen. Haar stijl is humoristisch, overvol en kleurrijk. Er valt bij elke voorleesbeurt iets nieuws te ontdekken.

Boekenreeks ‘De Spiekpietjes’ - een nieuwe sinterklaastraditie

Met ‘De Spiekpietjes’ vulde Thaïs de vraag uit haar eigen kindertijd in ‘Hoe komt de Sint aan zoveel informatie?’. Het concept betrekt ouders, grootouders en begeleiders van kinderen bij het uitkijken naar het mooiste kinderfeest van het jaar. De Sint moet zich goed voorbereiden om naar ons land te komen. Hij wil weten welke kinderen braaf zijn en welke ondeugend. Daar heeft hij zijn Spiekpietjes voor. Het zijn kleine Zwarte Pieten die zich bij kinderen in huis of in een klasje verstoppen. In de serie 'De Spiekpietjes' verstoppen de pietjes zich op de gekste plaatsen en helpen ze de Sint altijd om alle cadeautjes op tijd te hebben en ieder kind blij te maken.

Sinds 2015 worden er jaarlijks expo’s georganiseerd rond de boeken van ‘De Spiekpietjes’. Tijdens de laatste editie telden ze 28.000 bezoekers in 5 weken tijd! Neem zeker ook een kijkje op de Facebookpagina van De Spiekpietjes, een actieve community van ouders, grootouders, juffen en meesters…, met veel feedback en volgers (+ 6000).

 

Media

Agenda

CC De Fabriek Sint-Lievens-Houtem Meer info
CC Palethe Pelt Meer info
OKA-centrum Kalmthout Meer info
GC Den Ichter Oudsbergen Meer info
GC Brecht Meer info
GC De Wildeman Herent Meer info

Deze act boeken?

© 2019 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be