Jook Doodle Woman

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Jook Doodle Woman

Biografie

Joke Neyrinck is een in België gevestigde doodle-artiest. Jook Doodle Woman heeft meer dan 10 jaar ervaring met tekenen en maakt hedendaagse doodle tekeningen (op voorwerpen) en muurtekeningen, zowel in- als outdoor.

Jook Doodle Woman haalde de internationale pers toen ze doodleuk haar volledige eigen huis vol van doodles had voorzien. Dit leek geen one day stunt te zijn, wel integendeel: deze dame ademt doodles uit, leeft in doodles en zet een doodle stempel op alles wat haar lief is.

Doodles zijn leuke cartoonachtige figuren die spontaan hun weg vinden naar een canvas, een muur, een kledingstuk of een beeldhouwwerk. Het gemak waarop Joke kunst creëert is verbazingwekkend, het doodelen is voor haar een semi-automatisme, een ‘follow the flow’ dat onweerstaanbaar is en charmant.

"Ik gebruik een zelfbedachte techniek van automatisch tekenen om me in het onderbewustzijn te verdiepen. Ik krabbel overal en op elk vrij moment van mijn tijd. Door een uitgebreide, soms zelfs dwangmatige, doodling ontstaat een nieuwe en totaal unieke wereld. "

Jook bouwt al jaren haar eigen privé‘imperium van doodles’. Haar antropomorfe en surrealistische scènes verbeelden een overvloed aan wezens, variërend van schattig en onschuldig ogend tot ronduit bizar en monsterachtig. Haar stijl doet denken aan het werk van Keith Haring en Mr. Doodle.

Jook was finalist bij de Lumen Art Price, geeft regelmatig kunstshows en neemt deel aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Haar kunstwerken bloeien en zijn een must voor verzamelaars van hedendaagse kunst.

Nog een ‘verloren’ plekje beschikbaar in uw (theater)huis dat u al jaren wil opleuken?
Eén adres: Jook Doodle Woman!

 

Deze act boeken?

© 2024 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be