Theater Hutsepot: secundair (onderwijs)

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Theater Hutsepot: secundair (onderwijs)

Biografie

Meesterverteller Tom Van Mieghem startte in de vorige eeuw als poppenspeler (Toontje en Troetel, poppentheater Oekedoeleleke) en is de bezieler achter Theater Hutsepot. Zijn zoektocht naar verrassende eenvoud leidde hem onvermijdelijk naar die andere passie: verhalen vertellen.

U kan kiezen uit verschillende voorstellingen

SECUNDAIR ONDERWIJS

Eerste en tweede graad

1. IVAN ET LE LOUP GRIS (tweetalige voorstelling: FRANS – NEDERLANDS)
Een spel des langues. Julie Boitte en Tom Van Mieghem mêlent leurs voix in een stevig Russisch verhaal. En omdat ze beiden het Russisch niet machtig zijn, les conteurs invitent Ivan Tsarévitch à jongler avec le français et le néerlandais. Alsof Ivan nog niet genoeg uitdagingen moest aangaan… Julie en Tom dollen met Ivan in het spel tussen de talen, trouw aan het oorspronkelijk verhaal en begrijpbaar voor zowel aandachtige Nederlandstalige als Franstalige jongeren. Met tweetalige liederen en tweetalige poëzie. We hopen dat Ivan er heureux van wordt. 

2. UGLY BEAUTIFUL (tweetalige voorstelling: ENGELS – NEDERLANDS)
met Daniel Morden en Tom Van Mieghem
‘What is beauty’? Schoonheid ja, maar is jouw schoonheid ook wel de mijne? Kan je schoonheid zien  of misschien wel voelen of smaken? Misschien zit schoonheid wel in de taal of in de manier waarop we ons gedragen. Daarom vertellen we ‘ugly beautiful stories’, verhalen over schoonheid en lelijkheid.

Daniel Morden is één van de meest gewaardeerde verhalenvertellers van het Verenigd Koninkrijk. Hij bestudeert en vertelt al sinds 1989 traditionele verhalen en trekt daarmee de hele wereld rond.

Tweede en derde graad

1. POE, MEESTER VAN HET KORTVERHAAL  
We brengen een selectie uit de talloze pareltjes van de meester van het kortverhaal: Edgar Allan Poe. Het leven van Poe was al minstens even bevreemdend als de meeste van zijn verhalen. Samen met Poe komen we dicht bij de existentiële angst. De toeschouwers zitten op het puntje van hun stoel, worden ondergedompeld in de duistere sferen van een meesterschrijver, door zijn verhaal, maar ook door de beklijvende muziek. Poe was naast een begenadigd schrijver ook dichter. We maken een ommetje langs zijn poëzie.

2. REYNAERT, EPOS VAN DE VOS
Gebaseerd op de middeleeuwse klassieker “Van den vos Reynaerde”. Een muzikale vertelvoorstelling in verschillende versies afhankelijk van leeftijd.
Twee muzikanten, een contrabas, een gitaar, een blokfluit en een trommel. Bij hen voelt de verteller zich in zijn sas en samen toveren ze dit middeleeuwse meesterwerk voor u op de planken. Het is feest in het land van de dieren: koning Nobel heeft iedereen uitgenodigd. Ze zijn er allemaal: de beer, de das, de kater en nog vele anderen… Laat de kurken knallen! Maar wacht eens, er is ééntje die ontbreekt: de vos, Reynaert de vos. Enkele dieren vinden dat jammer, maar de meeste zijn opgelucht, ja zelfs blij dat die felle met de grijze baard er niet is. Dan komen de tongen los, één voor één, twee voor twee, drie voor drie en ten slotte allemaal door elkaar. Bijna allemaal kunnen ze hem wat aansmeren en hoe later op de avond, hoe leger het glas, des te erger worden de verhalen. Zal de arme kerel met de grijze baard zich hier ooit nog kunnen uitpraten?

Derde graad

1. ANTIGONE 
Een unieke bewerking van Sophocles’ Antigone. Tijdens de zoektocht naar het menselijke achter de figuren kwam Theater Hutsepot vanzelf uit bij een prachtig verhaal dat ook de hedendaagse jeugd onvermijdelijk boeit. De woorden van de verteller worden gevoed en dan weer overgenomen door de verrassend verhalende trombone.
 

Deze act boeken?

© 2021 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be