Theater Hutsepot: kleuter- en basis(onderwijs)

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

Theater Hutsepot: kleuter- en basis(onderwijs)

Biografie

SCHOOL- & FAMILIEVOORSTELLINGEN MOGELIJK !

Meesterverteller Tom Van Mieghem startte in de vorige eeuw als poppenspeler (Toontje en Troetel, poppentheater Oekedoeleleke) en is de bezieler achter Theater Hutsepot. Zijn zoektocht naar verrassende eenvoud leidde hem onvermijdelijk naar die andere passie: verhalen vertellen.

Vandaag trekt Tom het land rond, soms alleen met zijn verhalen, soms met poppen, vaak vergezeld van muzikanten. Hij brengt vertellingen en voorstellingen voor alle doelgroepen: klein en groot, volwassenen, … Tom heeft een boon voor bijzondere doelgroepen allerhande: mensen met een mentale beperking, ouderen met dementie, kinderen in het ziekenhuis, mensen in de gevangenis, … Tom is één van de vaste vertellers in het sprookjeshuis (Rivierenhof, Deurne) en docent vertellen van de Nederlandse Vertelacademie.

U kan kiezen uit verschillende voorstellingen

KLEUTERONDERWIJS        

1. ZOEMKWAAKKRIEBELTJES    
Een jongen, helemaal alleen in een groot maar zacht bos. Hij is op zoek naar zijn verloren bal. Maar die vindt hij niet onmiddellijk. Hij vindt wel een ‘wegwijsbij’ en dansende eenden. En wie woont daar in de boom, naast die lieve spin? Hij ontdekt hoe sprinkhanen leren springen en hij komt te weten dat muggen kleuren kunnen mengen. Maar of hij ooit zijn bal nog terug vindt? Om dat te weten te komen, moet je beslist komen kijken! Een heel visuele en verrassend muzikale voorstelling voor de kleinsten.

2. OVER HOEDJES EN KALFJES  
De hoeden maken de man.  Daarom trekt de hoedenmaker rond van huis naar huis, van dorp naar dorp. Iedereen zijn eigenheid, iedereen zijn hoed. Voor de hoedenmaker is iedereen gelijk en toch verschillend. Daarom zingen de mensen vrolijk: “heeft u een hoedje dat past bij mijn snoetje? Heeft u een hoedje dat past op mijn hoofd? …”

BASISONDERWIJS

1. JANNEMAN
Een hilarische en bibber-spannende voorstelling gebaseerd op Jan de Tovenaarsleerling, waarin Jan op een dag het wijze besluit neemt de wereld in te trekken, op zoek naar het geluk. Maar ja, waar vind je het geluk: in de lucht, op de grond, in het water, in het bos of in een klein hoekje? En hoe ziet het geluk eruit? Groot, groen, klein of geel? De vragen razen door Jans hoofd, maar de tijd dringt en de nacht wordt zwart en koud …
 
2. SPROETENKOP
Eerlijke handel… begrijpbaar voor jonge tieners? In ‘Sproetenkop’ vindt Max de oplossing voor zijn pestprobleem: vertrouwen en vooral zelfvertrouwen. We reizen in zijn hoofd mee naar Ghana en Ivoorkust en gek genoeg hebben de cacaoboeren ook daar datzelfde vertrouwen nodig om tot een menswaardig bestaan te komen. Max ontdekt ook hoe dat vertrouwen van hieruit kan gevoed worden.  Sproetenkop werd gemaakt op vraag van OXFAM wereldwinkels.

Media

Agenda

OC Ingelmunster
Nieuwe Melac Zwijnaarde Meer info

Deze act boeken?

© 2021 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be