RIADH BAHRI - Depressief? Loser!

Spread the word on
Alle artiesten
Nu boeken

RIADH BAHRI - Depressief? Loser!

Biografie

Lezing 'Depressief? Loser!': over keihard vallen en weer opstaan

VRT-journalist Riadh Bahri doorbreekt een taboe. Hij filmde wat een depressie doet met een mens, en dat is niet min. "Het is alsof je in de woestijn staat te brullen, maar niemand ziet of hoort je", getuigt de journalist.

Op het scherm was Riadh Bahri een gevatte VRT-reporter met een brede glimlach, een geslaagde jongeman in de fleur van zijn leven. Buiten beeld kampte Riadh echter met een slopende depressie. Overmand door verdriet sloot hij zich vaak urenlang huilend op in een donker toilet. Uitendelijk stopte hij met werken, lag enkel nog in bed, waste zich niet en at nauwelijks.

De schaamte was enorm. Een depressie is toch voor zwakkelingen? De wanhoop nabij nam Riadh de moedige beslissing om de wereld te tonen hoe een depressie zich meester maakt van je leven. Hij filmde zichzelf en hield er een rauw dagboek op na. Een beklijvend relaas dat recht naar de keel grijpt.

In 2016 verscheen zijn eerste boek ‘Depressief? Loser’ gebaseerd op de documentaire die Phara de Aguirre maakte voor het magazine KOPPEN rond zijn depressie. Riadh bracht zijn eigen depressie in beeld en dat leverde confronterende televisie op. Het verhaal van 5 andere Vlaamse jongeren bundelde Riadh samen met zijn eigen verhaal in zijn boek.

Tijdens de lezing 'Depressief? Loser!' kijkt Riadh terug op zijn donkerste dagen en staat hij stil bij de confronterende en hoge depressie- en zelfmoordcijfers in Vlaanderen. Treffend en inspirerend beschrijft hij hoe hij de draad van zijn leven opnieuw oppakt, stap voor stap... Bahri brengt een emotioneel pleidooi voor het zoeken van én de noodzaak aan professionele hulp.

BIO:

Riadh Bahri begon als journalist voor Karrewiet in 2009 en werkte daarna voor Terzake. Hij presenteerde mee de verkiezingsshows in 2012 en 2014 op één. Hij presenteerde het Canvas-programma 'Login' en werkt sindsdien voor Het Journaal. VRT-journalist Riadh Bahri schrijft voor deredactie.be en is een veel gelezen stem in diverse opiniestukken in kranten en tijdschriften. In 2016 bracht hij zijn eerste boek 'Depressief? Loser!' uit.

 

Agenda

De Maretak Aalst
GC De Plak Diepenbeek Meer info
Bibliotheek Ieper Meer info
Bibliotheek Anderlecht Meer info
Bibliotheek Permeke Antwerpen Meer info
Bibliotheek Denderleeuw Meer info
GC De Lijsterbes Kraainem Meer info
OC Vondel Meulebeke
Raadhuis Lommel Meer info

Deze act boeken?

© 2017 Kras Artists Algemene voorwaarden Privacy & Cookies
website by thinline.be